Ο Russell Brand καλεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν την «ελληνική επανάσταση»

Δείτε όλα όσα λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δρόμους που ανοίγει...

Ο Βρετανός ηθοποιός με ένα βίντεο του, μετά τα tweet του τη βραδιά των ελληνικών εκλογών, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για αυτή την αλλαγή, αλλά και την πεποίθηση του πως αυτή η «ελληνική επανάσταση» θα πρέπει να ακολουθηθεί στην Ευρώπη. «Ελληνική επανάσταση ενάντια στη διαφθορά. Θα ακολουθήσουμε;» ρωτά με το βίντεο του.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Θα αμφισβητούσα τον όρο «ριζοσπαστική αριστερά». Αυτό που θα έλεγα είναι ότι είναι ένα νέο είδος πολιτικής κίνησης που προκύπτει από την ώθηση του λαού για δράση, όταν έχουμε ανεχτεί αρκετά τη διαφορά, τη συστημική αναποτελεσματικότητα και ολιγαρχική κυριαρχία και διαφθορά, όταν οι άνθρωποι ενώνονται, εκπροσωπούνται πολιτικά»

Ο Brand άσκησε δριμεία κριτική στον David Cameron και τον απρόθυμο τρόπο που υποδέχτηκε τη νίκη της αριστεράς, λέγοντας πως είναι κακά μαντάτα για ανθρώπους όπως εκείνος, οι οποίοι προωθούν μέτρα λιτότητας.

«Γιατί οι άνθρωποι επιτέλους αντιλαμβάνονται πως υπάρχει εναλλακτική στο να είσαι σε πλήρη κυριαρχία από μία συντεχνιακή ολιγαρχία και να ζεις κάτω από το πνιγηρό βάρος ενός φανταστικού χρέους» λέει ο ηθοποιός και προσθέτει «Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους , αλλά όχι από μια τρελή δεξιά άποψη.» 

Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας:

«Αυτή η νίκη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μία νίκη για όλους μας αν έχουμε τη σωστή εκπροσώπηση και πάρουμε τη δύναμη στα χέρια μας»»

Να σημειωθεί πως ο ηθοποιός αυτό το διάστημα ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με τον Adam Curtis για την καταστροφή από την οικονομική κρίση.