Ο Ψαραντώνης στο «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Την Παρασκευή 1 Απριλίου (12:00 – 14:00), η Ζήνα Κουτσελίνη συναντάει τον ζωντανό θρύλο της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, Ψαραντώνη.

Ο ξεχωριστός τραγουδοποιός, που έχει γνωρίσει διεθνή αναγνώριση, έχει βραβευθεί και έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε φεστιβάλ του εξωτερικού, φιλοξενείται στο Star σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Η Ζήνα Κουτσελίνη ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη και συνάντησε τον Ψαραντώνη όχι στα Ανώγεια, από όπου κατάγεται, αλλά στο Γαζί, λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου εγκαταστάθηκε όταν εγκατέλειψε την τρέλα της Αθήνας.

Ο Ψαραντώνης, το «Αηδόνι του Ψηλορείτη», όπως τον αποκαλούν, μιλάει για τη μουσική και τα τραγούδια του, την Κρήτη, τη φύση, τα 5 παιδιά του και τα 7 εγγόνια του, αλλά και για τον «κορμό» της οικογένειάς του, τη γυναίκα του, Κατίνα.

Μιλάει ακόμα και για τη μεγάλη διεθνή επιτυχία, που γνώρισε – η λύρα του εκτίθεται σήμερα σε μουσείο στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου προβάλλεται video με τον Ψαραντώνη να παίζει τη λύρα αυτή – αλλά και την επιλογή του να μη γίνει «εμπορικός» και να μην εκμεταλλευτεί το όνομά του αδελφού του, του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.

Εξομολογείται πως μετά τον χαμό του αδελφού του άφησε τα γένια του και τα μαλλιά του να μακρύνουν, για να του θυμίζουν κάθε μέρα, την απώλεια, που ακόμα δεν μπορεί να αντέξει.