«Ο Μανώλης Αγγελόπουλος ήταν απαγορευμένος στην ΕΡΤ – Καθαρός ρατσισμός»

«Δεν υπήρχαν συνεντεύξεις του στην κρατική».

Ο Στάθης Αγγελόπουλος καλεσμένος στο Έτοιμο το πρωινό μίλησε στην Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη για τον ρατσισμό που είχε δεχτεί πατέρας του και τα σχόλια στα οποία δεν απαντούσε. «Ήταν περήφανος για την καταγωγή του, υποστήριζε τη φυλή του, αλλά δεν ήθελε να βγαίνει και να μιλάει για αυτά που έλεγαν εναντίον του. Και νομίζω ότι είναι ο πιο σωστός τρόπος αυτός.» δήλωσε ο Στάθης Αγγελόπουλος ο οποίος παραδέχτηκε πως ο πατέρας του πικραινόταν από αυτά

[dfp_ads id=236982]

«Τον πίκραινε. Ξέρεις τι είναι να κάνεις επιτυχίες και να μην παίζεσαι στο ελληνικό ραδιόφωνο; Ξέρεις τι είναι να έχεις φύγει από τη ζωή και να μην έχεις δώσει μία συνέντευξη στην ΕΡΤ; Στην κρατική τηλεόραση δεν υπήρχαν συνεντεύξεις του Μανώλη Αγγελόπουλου. Ήταν απαγορευμένος από όλα.» λέει ο Στάθης Αγγελόπουλος δίνοντας ως παράδειγμα το «Τα μαύρα μάτια σου» και τη λογοκρισία που δέχτηκε. «Αν δεις και αυτά που είχαν γραφτεί μετά τις 2 συναυλίες στο Λυκαβηττό, θα καταλάβεις ότι ήταν καθαρός ρατσισμός.»

Όσον αφορά στον ίδιο και το κατά πόσο βίωσε αυτό το ρατσισμό, ο τραγουδιστής ανέφερε: «Πάντα το κουβαλώ. Πάντα είναι στις πλάτες μας αυτό. Ξέρεις πότε ο απέναντι σου και το «πετάει»; Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν δεν του κάνεις το χατίρι, όταν τσακώνεσαι. Εκεί αρχίζουν και λένε «Άντε ρε γύφτε», αλλά τι να τους πεις, τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Ο πατέρας μας μας δίδαξε να είμαστε περήφανοι. Αγαπάμε τη φυλή μας. Δεν έχω ζήσει ούτε εγώ, ούτε τα αδέλφια μου εκεί, είμαστε γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτες, αλλά μας πήγαινε ο πατέρας μας να δούμε τη γιαγιά την Ερασμία την τσιγγάνα και όλους τους φίλους. Έχουμε ακόμα φίλους από τη φυλή. Κάνουμε λίγο παρέα. Εγώ λίγο λόγω των υποχρεώσεων μου, ο αδελφός μου πάρα πολύ.»