Ο Λευτέρης Ελευθερίου απαντά στα αρνητικά σχόλια για την μεταμφίεση του σε Μιχάλη Τζουγανάκη

«Η σημαντικότερη ίσως παρακαταθήκη στην ζωή μου είναι ότι...»

Μετά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε ο ηθοποιός τόσο κατά τη διάρκεια του σόου όσο και από τις συζητήσεις που ακολούθησαν στις εκπομπές για την μεταμφίεση του σε Μιχάλη Τζουγανάκη, ο Λευτέρης Ελευθερίου απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

«Καλημέρα σε όλους όσους δουν το μήνυμα. Έγιναν και συζητήθηκαν πολλά γύρω από την τελευταία μεταμφίεσή μου και ομολογώ ότι και με τα αρνητικά συμφωνώ και κυρίως στην υπερβολή που κουβαλάω σκηνικά η οποία μπορεί να προκαλεί αποστροφή σε κάποιους θεατές.

Η αλήθεια ήταν ότι το να μιλήσω για τον κο Μιχάλη Τζουγανάκη πριν την εμφάνιση της Κυριακής αν και το έχω κάνει σε προγενέστερες εμφανίσεις μου φαινόταν μία προσπάθεια καλοπιάσματος για βαθμολογία και καλή κριτική εφόσον όμως τελείωσε θα ήθελα να εκφραστώ όπως δύναμαι.

Για τον κο Μιχάλη Τζουγανάκη οτι και να πω μου φαίνεται λίγο. Είναι για μένα το πιό τρανό παράδειγμα μεγαλειώδους καλλιτέχνη η ζωντανή απόδειξη της μαγείας της παραδοσιακής μουσικής όταν συναντιέται για να εκφραστεί από τα Σφακιανά γκρεμνά στα σταυροδρόμια όλων των μουσικών. Ο γητευτής των εγχόρδων έδωσε μια ακόμη διάσταση στο καταπληκτικό λαούτο. Ερμήνευσε μετέχοντας ψυχή και σώμα οποία μουσική επέλεξε να υπηρετήσει. Πυρά ζηλευτή επί σκηνής.

Όμως όλα αυτά ακούγονται λόγια κοινότοπα. Η σημαντικότερη ίσως παρακαταθήκη στην ζωή μου είναι ότι στα χέρια μου εδώ και 2 χρόνια κρατάω ένα λαούτο προσπαθώντας να αφουγκραστώ την γλυκιά φωνή και τον απύθμενο πλούτο του συγκεκριμένου οργάνου που συντροφεύει ακόμα την λαϊκή μας παράδοση και η έμπνευσή μου
είναι ο Μιχάλης Τζουγανάκης. Να τον έχει ο Θεός καλά. Νιώθω ότι χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη στον γλυκό μου φίλο Νικόλαο Βενιέρη που με έβαλε να ακούσω πρώτη φορά.»

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα σχόλια των Δέστε Τους για την κόντρα Λιάγκα – Ελευθερίου

Η απάντηση Λιάγκα – Σταμάτη στον Ελευθερίου
 
YFSF: Η σκληρή κριτική που δέχτηκε ο Λευτέρης Ελευθερίου ως Μιχάλης Τζουγανάκης
 
«Δεν θα πάρω την άδεια κανενός για να μιλήσω. Με ενόχλησε αυτό που είπε ο Γιώργος Λιάγκας»!

Γκαγκάκη για Ελευθερίου: «Δε βάζει όρια…»