Ο Διονύσης Σαββόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους Μυκονιάτες!

Διονύσης Σαββόπουλος

Η δήλωση για το "ξέκ...λο" που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις...

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου θα δώσει συναυλία ο Διονύσης Σαββόπουλος, αυτό το Σάββατο 10 Ιουνίου. Ο καταξιωμένος δημιουργός θέλοντας να προωθήσει την εκδήλωση, ανέβασε ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς έλεγε πως το ιερό στοιχείο της Δήλου, με το πέρασμα των χρόνων, μετακόμισε στην Τήνο και το «ξε…λο» στοιχείο στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος ανέφερε: «Στη Δήλο μόλις βγεις με το καϊκάκι αριστερά είναι όλα τα ιερά, οι βωμοί, τα αγάλματα των θεών, τα ερείπια των αρχαίων ναών. Δεξιά όμως, είναι τα ερείπια από τις αρχαίες ταβέρνες τους, από τους αρχαίους οίκους ανοχής. Λέω: »Κοίτα ένα περίεργο πράγμα τώρα: Το ιερό στοιχείο από τη Δήλο, με τα χρόνια μετακόμισε στο διπλανό ακριβώς νησί, στην Τήνο, στο νησί της Παναγίας, που απαγορεύονται οι ντισκοτέκ και τα λοιπά. Και το άλλο. Το ξέ…λο πήγε και μετακόμισε στο άλλο νησί, στη Μύκονο. Θα παίξουμε στις 10 Ιουνίου, αλλά δεν έχω αποφασίσει που θα στήσουμε την εξέδρα μας, στο ιερό μέρος, ή προς το άλλο, το ξέ…λο».

Η Συγνώμη του Διονύση Σαββόπουλου

Όπως ήαν φυσικό, οι Μυκονιάτες ξεσηκώθηκαν και ζήτησαν την ακύρωση της συναυλίας. Τελικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη και φαίνεται πως λύθηκε η παρεξήγηση.

[dfp_ads id=236982]

«Η χιουμοριστική δήλωσή μου στην σελίδα μου στο Facebook για την συναυλία μας στην Δήλο, αναπαράχθηκε σε τόσο μεγάλη έκταση στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης – λόγω του φιλοπαίγμονος αριστοφανικού χαρακτήρα της προφανώς- και φορτώθηκε με τόσο βαρύγδουπους σχολιασμούς, ώστε φοβήθηκα πιθανή παρεξήγηση και κατέβασα αμέσως το βίντεο. Δεν είναι καιροί για να τρωγόμαστε.
Φαίνεται ότι δεν το πρόλαβα εντελώς.
Φαίνεται ότι εθίγη η ευαισθησία ορισμένων συμπατριωτών μας.
Αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση. Σαν καλλιτέχνης μίλησα πάλι, ας με συγχωρούν.
Ευχαριστώ θερμά την αγαπημένη Μύκονο και τον ευγενικό Δήμο της κι ένα εύγε στον Δήμαρχο που μου διαμαρτυρήθηκε -προστατεύοντας τον Δήμο του- για την παρανόηση που προκλήθηκε. Εννοείται ότι η συναυλία το Σάββατο στις 10 Ιουνίου θα γίνει στο σημείο της Δήλου που μας υποδεικνύει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Θα παίξουμε τα τραγούδια και θα πούμε τις ιστορίες απ΄τον πρώτο μου δίσκο «Το φορτηγό» που πρωτοκυκλοφόρησε 50 χρόνια πριν. Θα είμαστε όλοι εκεί, μαζί με το φεγγαράκι.
Ναι όλοι.
Διονύσης Σαββόπουλος»