Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Συγκλονιστική περιγραφή για την εμπειρία του στην Αθήνα της δικτατορίας

Ντάνιελ Ντέι Λιούις

"Την πρώτη μέρα που ξύπνησα στην Αθήνα τα πάντα γύρω μου έτρεμαν, τα ποτήρια δονούνταν, τα παράθυρα... Έμοιαζε σαν μια τεράστια μηχανή να έμπαινε σε κίνηση. Βγήκαμε έξω στο μπαλκόνι..."

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συνάντησε τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και οι δυο τους είχαν μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα. Από τα σημεία της συνέντευξης που προκάλεσαν αίσθηση, ήταν και η περιγραφή που έκανε ο διάσημος ηθοποιός από την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήταν τότε 14 ετών και στην Ελλάδα είχαμε δικτατορία.

[dfp_ads id=236982]

«Στην πρώτη μου επίσκεψη στην Αθήνα, όταν ήμουν 14 ετών, ήρθα σε ένα ταξίδι με το σχολείο μου, ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Ήμασταν όλοι κατενθουσιασμένοι και το περιμέναμε με τόση ανυπομονησία. Το οικοτροφείο, στο οποίο πήγαινα, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα, οπότε όλοι κοιμόμασταν με υπνόσακους στο πάτωμα και όλα αυτά έμοιαζαν υπέροχα. Μέχρι που όλοι πάθαμε τροφική δηλητηρίαση. Συνέβη σε όλους μας από εκείνα τα φτηνά σουβλάκια. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου. Νομίζω ότι υπήρχε μόνο μία τουαλέτα στο διαμέρισμα, ήμασταν τόσοι πολλοί άρρωστοι! Περάσαμε, όμως, εκπληκτικά, παρά την ατυχία μας!

Ήταν, επίσης, αρκετά περίεργο την πρώτη μέρα που ξύπνησα στην Αθήνα τα πάντα γύρω μου έτρεμαν, τα ποτήρια δονούνταν, τα παράθυρα… Έμοιαζε σαν μια τεράστια μηχανή να έμπαινε σε κίνηση. Βγήκαμε έξω στο μπαλκόνι, όσο μπορούσαμε να δούμε, υπήρχαν παντού άρματα μάχης. Ήταν την εποχή που οι Συνταγματάρχες είχαν την εξουσία. Ήμασταν εκεί την μέρα που γινόταν μια μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση. Νόμιζα ότι γινόταν εισβολή και σκεφτόμουν ποιοι μπορεί να είναι. Ήταν το 1971 ή το 1972. Η παρέλαση γινόταν σε ολόκληρη την πόλη. Περάσαμε αρκετό χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουμε από ναύτες. Νομίζω ότι φαινόμασταν κάπως παράξενοι γι’ αυτούς εκείνη την εποχή. Είχα πολύ μακριά μαλλιά και φορούσα ένα ναυτικό πανωφόρι. Μοιάζαμε λίγο με Χίπις».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…