Νίκος Κουρής: «Δεν διαβάζω κριτικές όταν παίζω γιατί δε μπορώ να τις διαχειριστώ»

«Έχω περάσει περιόδους δύσκολες και με κατάθλιψη...»

Ο ηθοποιός Νίκος Κουρής μίλησε στο JOY για το πως αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και πως αντιμετωπίζει τις κριτικές. 

 «Δεν είχα καμία επιθυμία από μικρός να κάνω αυτό το πράγμα, αλλά νομίζω από αμηχανία, από αμηχανία επιλογής και από αμηχανία ύπαρξης. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα ποτέ να γίνω διάσημος ή να κάνω καριέρα ηθοποιού, πήγα στο θέατρο πιο πολύ για να βρω τι είμαι και δεν ήθελα καν να γίνω ηθοποιός επαγγελματίας. Αυτό πρέκυψε από τύχη, και μόνο στην τύχη πιστεύω.» λέει ο ηθοποιός ο οποίος αποκαλύπτει πως: «Έχω περάσει περιόδους δύσκολες και με κατάθλιψη, αλλά τώρα πια νομίζω ότι το παλεύω πολύ καλύτερα»

Όσον αφορά στις κριτικές δηλώνει: «Δεν διαβάζω κριτικές όταν παίζω γιατί δε μπορώ να τις διαχειριστώ. Οι κριτικές όταν είναι καλές με κάνουν να αισθάνομαι μία ματαιοδοξία και να αισθάνομαι κολακευμένος και μου κάνει κακό αυτό στη δουλειά μου. Γιατί νομίζω κάτι για αυτό που κάνω που δεν ισχύει. Αυτό που κάνουμε έινια κάθε μέρα από την αρχή»

Πως αντιμετωπίζει τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτουν;
«Λένε ότι είμαι σνομπ και περίεργος. Δε μπορώ να τους εμποδίσω. Η παρεξήγηση είναι το μόνο πράγμα που πιστεύω, τρίτον δικαίως και το λένε γιατί προφανώς κάποιο τέτοιο σήμα δίνω. Παλιά με ενοχλούσε πάρα πολύ γιατί πάλευα να αποδείξω πως δεν είμαι κάτι που μου λένε ότι είμαι κάνοντας ένα κάρο πράγματα. Τώρα με πολύ χιούμορ μου αρέσει να με παρεξηγούν.»