Νίκος Γαλανός: «Δεν είχα ερωτική σχέση με την Αλίκη»!

«Ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει το πρωινό του, μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, δε με νοιάζει»!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μονοπώλησε τους ρόλους των ρομαντικών νεαρών. Στην οθόνη, είδαμε να πέφτουν στην αγκαλιά του η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Νόρα Βαλσάμη, η Μπέτυ Λιβανού και όλες οι ωραίες πρωταγωνίστριες της εποχής. Ο Νίκος Γαλανός διηγήθηκε στο JOY και το Θανάση Αναγνωστόπουλο την ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Για το πώς έγινε ηθοποιός: «Μικρός ήθελα να γίνω καπετάνιος. Να ταξιδεύω. Κι εκεί που έκανα κάποιες διαπραγματεύσεις για να μπαρκάρω στην Αγγλία, μου ήρθε φλασιά και είπα θα πάω να γραφτώ στη Δραματική Σχολή. Η πρώτη μου ταινία ήταν «Η λεωφόρος του μίσους» του Νίκου Φώσκολου. Μήνες πριν με είχε βγάλει στο θέατρο η Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης με πρότεινε να πάω στο Φίνο. Σύντομα έκανα ένα συμβόλαιο έξι χρόνων, με τρεις ταινίες το χρόνο μίνιμουμ«.

Για το πώς είναι να βλέπεις τον εαυτό σου στο σινεμά: «Κάποιες ταινίες μου τις είδα μέχρι τη μέση και κάποιες ταινίες δεν τις είδα καθόλου. Αν ήταν ένας ρόλος που μου άρεσε και διαισθανόμουν ότι η ταινία είχε βγει καλή, την έβλεπα. Θυμάμαι πήγα να δω την πρώτη μου ταινία στο «Αλεξάνδρα», Πατησίων και Αλεξάνδρας. Ήμουν με δυο φίλους και μπήκαμε μέσα λίγο πριν σβήσουν τα φώτα. Όταν άκουσα τα σχόλια των διπλανών μου την ώρα της ταινίας (που δεν είχαν καταλάβει ότι κάθομαι δίπλα τους), με έλουσε κρύος ιδρώτας και στο διάλειμμα πήρα τους φίλους μου και φύγαμε«.

Γιατί άργησε να κάνει τηλεόραση: «Ήμουν ο τελευταίος ζεν πρεμιέ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, οπότε με ζητούσαν και στην τηλεόραση. Αλλά ήμουν ακόμα υπέρ του κινηματογράφου και έλεγα όχι. Επί δύο-τρία χρόνια αρνιόμουν τις προτάσεις για τηλεόραση».

Πώς νιώθει που δεν είναι πια στην πρώτη γραμμή: «Zω την κάθε στιγμή και την κάθε ηλικία. Όπως ευχαριστιόμουνα στα 25 μου, που ήμουν ο σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου, το ίδιο ευχαριστιέμαι και τώρα, που κάποιους ρόλους δεν μπορώ να τους παίξω. Ούτε σοκ παθαίνω, ούτε λέω «καταστράφηκα, τέλειωσα». Πάντα είμαι λίγο αισιόδοξος».

Για τη φημολογούμενη ερωτική σχέση με την Αλίκη: «Παρόλο που έχει περάσει καιρός που αναφέρθηκε ο Κωστόπουλος, έχω μια ένσταση, αντίρρηση γιατί μάλλον θα έχει παρεξηγήσει τα πράγματα. Στην περιοχή που ανέφερε και στην πολυκατοικία που έμενε τότε δεν έχω μείνει ποτέ, δεν την ξέρω. Δεν είχα ερωτική σχέση με την Αλίκη. Αλλά και να είχα ακόμα, δεν πιστεύω πως θα πήγαινε ποτέ η Αλίκη, που ήταν τότε η σούπερ σταρ της Ελλάδας και μια γυναίκα παντρεμένη με παιδί, θα πήγαινε τόσο εύκολα στο σπίτι ενός κάποιου, έστω και κρυφά, στις δύο τα ξημερώματα. Αυτό που δεν μου άρεσε στον Πέτρο και το λέω με συμπάθεια προς την προσωπικότητά του, είναι ότι εγώ στη θέση του δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Έστω κι αν ήταν αλήθεια δ εν θα μιλούσα ποτέ για έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει στη ζωή και που υπήρξε μια τέτοια προσωπικότητα. Νομίζω δεν είναι ωραίο. Από εκεί και πέρα ο Πέτρος έχει την προσωπικότητά του, έχει το πρωινό του, μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, δε με νοιάζει».

Για το γάμο: «Μετά τους γάμους, τα διαζύγια και τις γυναίκες, το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι εγώ δεν κάνω για γάμο. Πριν παντρευτώ με τις γυναίκες μου ήμασταν μια χαρά. Mόλις παντρευόμασταν, δεν κάναμε. Ανεξάρτητα αν έφταιγα εγώ ή το άλλο πρόσωπο – στα ζευγάρια νομίζω πάντα φταίνε και οι δύο. Δεν κάνω για γάμο«.

Για το ότι δεν έκανε οικογένεια: «Δεν μετάνιωσα που δεν έκανα παιδί. Και κάνα-δυο φορές που το σκέφτηκα, επηρεασμένος από φίλους, είχα καταλήξει ότι δεν θα ήμουν σωστός μπαμπάς«.

Πηγή: joytv.gr

//www.youtube.com/embed/6smOogkBr3E

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κωστόπουλος αποκάλυψε ότι άκουγε τις ερωτικές συνευρέσεις της Βουγιουκλάκη με διάσημο ηθοποιό!