Νικόλας Καραγκιαούρης: «Έχει τύχει να πάω με τα πόδια από Κάτω Πατήσια – Κηφισιά»

«Όταν δεν είχα λεφτά να πληρώσω εισιτήριο στο λεωφορείο, τότε...»

Ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της συμμετοχής του στο περσινό J2US όπου ήταν ο παρτενέρ της Ράνιας Θρασκιά. Σήμερα μίλησε στην «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου σχετικά με την περίοδο των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που πέρασε και για «ένα χρόνο έπαιρνε συσσίτιο από την εκκλησία».

«Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του. Εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν φοιτητής. Σπούδαζα στο Ωδείο Αθηνών. Μελετούσα πάρα πολύ. Δεν είχα πολύ δουλειά, αν και δούλευα όχι μόνο μουσικές. Πήγαινα σε ένα θέατρο το πρωί και τις μάζευα το μεσημέρι που είχε τελειώσει η παράσταση, έχω μοιράσει φυλλάδια… Αλλά αυτή η περίοδος μπορώ να σου πω ότι ήταν ίσως και από τις καλύτερες της ζωής μου. Περνούσε και η οικογένεια του εκείνη την περίοδο κάποιες δυσκολίες και επειδή ήταν στην Πάτρα και ήμουν στην Αθήνα μόνος μου σχεδόν, προσπαθούσα να τα βγάλω πέρα, χωρίς να τους επιβαρύνω, οικονομικά έτσι κι αλλιώς, αλλά ούτε ηθικά.» λέει ο Νικόλας Καραγκιαούρης.

Μιλάει ακόμα για τις φορές που τύχαινε να μην έχει δύο ευρώ για το απαραίτητο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς: «Πολλοί που μας ακούνε το ζούνε. Κοίταζα τις πόρτες απ' έξω, μήπως μπει κανένας για να προλάβω να βγω. Πήγαινα στο Ωδείο Αθηνών γιατί είχα μάθημα. Κάποια στιγμή που είχαν απεργία όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και έπρεπε να κάνω το μάθημα μου. Λέω δε θα το χάσω το μάθημα μου. Το σπίτι της δασκάλας μου βρίσκεται στην Κηφισιά. Λέω θα πάω με τα πόδια, θα φτάσω κάποια στιγμή. Ξεκίνησα από τα Κάτω Πατήσια, πρέπει να έκανα 5 ώρες.»

https://www.youtube.com/embed/HQ0NY38NM7U