Νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Σμαραγδής

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φεστιβάλ κ. Γιάννης Σμαραγδής.

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος Πρόεδρος, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, που τότε ξεκινούσε.

Ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σμαραγδής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον διορισμό του τα εξής: «Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, να μεταπηδήσω από την θέση του αντιπροέδρου στην θέση του προέδρου, για τον επιπρόσθετο λόγο και επιθυμία του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη, που εκτιμώ και μας συνδέουν πολλά. Όπως έπραξα σαν αντιπρόεδρος έτσι και τώρα από την θέση του προέδρου, δηλώνω πως στην διάρκεια της θητείας μου, δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να προβληθεί κανένα δικό μου έργο στο Φεστιβάλ και θα το υπηρετήσω εντελώς άμισθα».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μετρά πολλές επιτυχίες στην τηλεόραση, αλλά η καλλιτεχνική του φήμη οφείλεται κυρίως στις ταινίες. Στις φιλμογραφία του περιλαμβάνονται ταινίες όπως: »Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» 2012, Αναζητώντας τον Ιωάννη Βαρβάκη (ντοκιμαντέρ)2009, El Greco , με ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα: 1.200.000 θεατές το 2007,
Καβάφης, 1996.