Νανά Καραγιάννη: «Ακόμα και τις μέρες που βάζαμε τους ορούς ζητούσε ζυγαριά»!

Νανά Καραγιάννη

"Στην αρχή ήταν σταθερή, ερχόταν στα ραντεβού της. Μετά τα έκοψε πάλι".

Ο διευθυντής της Α΄Παθολογικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης, μίλησε με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή για την περίοδο που η Νανά Καραγιάννη είχε νοσηλευθεί, σε μια προσπάθεια να νικήσει τη νευρική ανορεξία. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του στο γεγονός ότι η Νανά Καραγιάννη είχε άγχος μη τυχόν και πάρει κιλά, ακόμα και όσο βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο!

[dfp_ads id=236982]

«Σε εμάς είχε έρθει στο παρά πέντε, δηλαδή θα πέθαινε αν δεν έμπαινε τότε στο νοσοκομείο. Είδαμε μια συνθήκη άκρως επικίνδυνη με ανεπάρκειες των ζωτικών της οργάνων. Καταφέραμε μέσα από την υποστήριξη την συναισθηματική, την ιατρική, την ψυχιατρική και τη διαιτητική να συνεννοηθούμε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ακόμα και τις μέρες που βάζαμε τους ορούς για να ελέγχουμε τη ζωτική της συμπεριφορά, ζητούσε ζυγαριά για να βλέπει αν πήρε λίγο παραπάνω βάρος. Αυτός ο φόβος είναι που κατατρέχει όλα τα κορίτσια που έχουν αυτή την ατυχία.

Τα άτομα αυτά είναι πολύ ευφυή, είναι πανέξυπνα, διαπρέπουν σε πολλούς τομείς. Εκεί πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια βαριά ψυχιατρική διαταραχή, η οποία δεν επιτρέπει να διαβάζει κανείς την εικόνα του σωστά στον καθρέφτη. Αντί γι’ αυτό που είναι, βλέπει κάτι άλλο.

Στην αρχή ήταν σταθερή, ερχόταν στα ραντεβού της. Μετά τα έκοψε πάλι. Συνήθιζε που και που να μου στέλνει ένα γλυκό μήνυμα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ερχόταν όταν της έλεγα έλα να τα πούμε πάλι».