Μέμος Μπεγνής: «Αυτή μου η συμπεριφορά μπορεί να κοστίσει φιλίες»

«Όσο κάποιος που υποκρίνεται και γλύφει μπορεί να προχωρήσει...»

Ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής με αφορμή τη νέα παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει μίλησε στο περιοδικό Hello! για την δημοσιότητα, την τηλεόραση αλλά ακι τις προτάσεις στις οποίες είπε όχι.

Έχετε ζήσει δύσκολες συνεργασίες και δεν φοβηθήκατε να βγείτε να μιλήσετε. Αυτή σας η επιθυμία να λέτε αλήθειες, κοστίζει;

Δεν νομίζω ότι κοστίζει. Μπορεί προσωρινά αλλά ο χρόνος σε δικαιώνει και όσο κάποιος που υποκρίνεται και γλύφει μπορεί να προχωρήσει, στο μέλλον είναι το μόνο σίγουρο ότι η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνια θα επιβραβευτούν.

Είστε και στη ζωή σας έτσι; Τα λέτε τσεκουράτα;

Ναι πολύ. Πολλές φορές γίνομαι πολύ σκληρός και πολλοί φοβούνται να μου λένε πράγματα γιατί ξέρω ότι θα πω τη γνώμη μου χωρίς να φοβάμαι αν αυτό που θα πω θα στεναχωρήσει κάποιον. Αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να τους χαϊδεύουν τα αυτιά και να ζούνε στο ψέμα τους. Αυτή μου η συμπεριφορά μπορεί να κοστίσει φιλίες. Αλλά δε με αφορά γιατί δεν μπορώ να υποκρίνομαι για κάτι που δεν μου αρέσει. Κι αυτό εννοείται ότι το κάνω μόνο και μόνο στους ανθρώπους που αγαπή και νοιάζομαι.

Υπάρχει στη showbiz μια ροπή στο δήθεν ή όχι;

Βεβαίως και υπάρχει. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι έτσι. Χαμόγελα και φιλία και πίσω θάψιμο. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, παντού συμβαίνει αυτό. Μέσα στη ζωή είναι. Γιατί συμβαίνει αυτό ακριβώς που είπα πριν. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να υποκρίνονται και να ζουν μέσα στο ψέμα τους. Κατά τη γνώμη μου εκεί οφείλεται η δυστυχία μας.

Πήρατε εξαιρετικά χρήματα στην τηλεόραση, τα οποία πια δεν υπάρχουν. Αυτό σας κρατά μακριά από αυτήν;

Όχι. Απλώς τα χρήματα που δίνονται στην τηλεόραση και ο χρόνος που περιμένεις για να τα πάρεις, αν τα πάρεις ποτέ, δεν με αφορούν. Ούτε και γίνονται αξιόλογες δουλειές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μου λείπει πολύ αλλά θα ήθελα αν κάνω κάτι να το κάνω με αξιοπρέπεια. Και όχι ως τελευταίος τροχός της αμάξης που μας έχουν καταντήσει να νιώθουμε πια. Θα κάνω πάντως μια καινούρια δουλειά στο MEGA Κύπρου που θα αρχίσει γυρίσματα από τη Σαντορίνη μέσα στον Αύγουστο.

Σας έχει προταθεί να κάνετε talent show αλλά αντισταθήκατε σθεναρά. Από φύση και θέση;

Και τα δυο,ναι. Δεν είναι το σττυλ μου και δεν θα πάω να κριθώ για κάτι που ξέρω να κάνω καλά. Αλλά και ούτε να μπω στη διαδικασία ίντριγκας ή ανταγωνισμού. Τα έχω ξεπεράσει αυτά. Είναι φθηνά και παιδιάστικα. Και πάλι βέβαια λέω ότι σε καμία περίπτωση δεν κρίνω εκείνους που λαμβάνουν μέρος. Καλά κάνουν και το κάνουν. Δεν ξέρεις ο άλλος τι οικονομικά θέματα ή θέματα ματαιοδοξίας έχει.

Διαβάστε ακόμα:

Μέμος Μπεγνής: «Δεν θα δηλώσω τι είμαι online»

ΔΕΙΤΕ πως ήταν ο Μέμος Μπεγνής πριν από 17 χρόνια όταν μάθαινε πιάνο!

Μπεγνής: «Δεν πρόκειται να πληρώσω το χαράτσι»

Πασίγνωστος ηθοποιός έφτιαξε μέσα στο σπίτι του Χριστουγεννιάτικο χωριό

Μπεγνής: «Τηλεόραση πια κάνουν οι κομπάρσοι»