Μεγακλής Βιντιάδης: «Αυτές οι εκπομπές χαρακτηρίζονται από ένα ατελείωτο κενό»

«Βλέπω πρόσωπα που λένε βλακείες και...»

Στην Αίγυπτο και στον Λίβανο o Μεγακλής Βιντιάδης σκηνοθετεί βιντεοκλίπ, στη Νότια Γαλλία ετοιμάζει ένα δικό του εστιατόριο και στο Ντουμπάι επιμελείται οπτικά διαλέξεις και talk shows για αγγλόφωνα κανάλια, αλλά και συναυλίες καλλιτεχνών. Όλα άρχισαν την ημέρα που, πριν από περίπου τρία χρόνια, δέχθηκε για τέταρτη φορά μείωση του μισθού του στον Alpha. «Δεν γινόταν να την αποδεχτώ, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που αποφάσισα να φύγω. Ο κυριότερος ήταν ότι είχα κουραστεί ψυχολογικά από την επανάληψη των ίδιων πραγμάτων. Ένιωθα ότι μονίμως σκηνοθετούσα την ίδια εκπομπή» λέει. Και καθώς είχε ήδη εμπορικές συναλλαγές με το Ντουμπάι, μέσω μιας εταιρείας που εισάγει γυναικεία προϊόντα, επίλεξε να μετακομίσει εκεί. «Αυτή την εποχή βρίσκομαι εδώ για να απολαύσω το καλοκαίρι, από το σπίτι μου στο Σούνιο. Η παραμονή μου, όμως, είναι προσωρινή» δηλώνεi στο περιοδικό People και τη Ζέτα Καραγιάννη ενώ δεν διστάζει να πει όσα τον ενοχλούν αλλά και να μιλήσει για τα πρόσωπα της τηλεόρασης

Στην ψυχαγωγία τι ισχύει;

Είναι εκπομπές αυτές, που πέντε άτομα παίρνουν περιοδικά στα χέρια τους και διαβάζουν αυταά που γράφονται ή που εμφανώς προσπαθούν να προκαλέσουν; Και ξέρω τι συμβαίνει, γιατί παρασκηνιακά το έχω ζήσει. Λένε μεταξύ τους: «Εσύ θα πεις αυτό, εγώ το άλλο, για να γίνει ίντριγκα. Για να πουλήσει.» Θα μου πεις «έτσι είναι η ελληνική τηλεόραση». Ναι, είναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μου αρέσει. 

Πρωινά Μαγκαζίνο παρακολουθείς;

Όχι. Καθόλου. Ούτε τις μεσημεριανές εκπομπές. Χαρακτηρίζονται από ένα ατελείωτο κενό. Οι παρουσιάστριες ων τελευταίων χρόνων δείχνουν να διακατέχονται μόνο από την αγωνία της εμφάνισης. Πως είναι το μακιγιάζ τους και τι ρούχα θα φορέσουν.

Νέα πρόσωπα που θα μπορούσαν να λάμψουν υπάρχουν;

Δεν αρκεί να είναι νέο ένα πρόσωπο. Εγώ βλέπω πρόσωπα που λένε βλακείες και χωρίς κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι θα είνια διαχρονικά.

Μήπως είσαι αυστηρός μαζί τους;

Ένας ωραίος τρόπος για να βγάλει κανείς συμπέρασμα είναι να βάλει παλιούς παρουσιαστές στη μισή οθόνη και καινούριους στην άλλη μισή. Ποιοι έχουν αμεσότητα, ποιοι μιλούν σωστά τη γλώσσα; Ενδιαφέρουσα περίπτωση θεωρώ μόνο ότι είναι η Δούκισσα Νομικού.

Είναι η καινούρια Ελένη Μενεγάκη, όπως την αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα;

Η καθεμία έχει τη δική της προσωπικότητα και ομορφιά. Και η Ελένη εξακολουθεί να είναι μια πολύ ωραία γυναίκα. Και η ηλικία της μου αρέσει.

Tο τηλεοπτικό comeback που έκανε η Ρούλα Κορομηλά πώς το σχολιάζεις;

Δεν μου άρεσε. Επειδή είναι έξυπνη, θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει καλύτερα την επιστροφή της. Πρέπει να είναι η Ρούλα του σήμερα. Δεν μπορεί να μιμείται τη Ρούλα μιας παλιότερης εποχής.

Τι δική σου τηλεοπτική επιστροφή πώς θα τη σχεδίαζες; Τι θα σε έκανε να πεις ξανά «ναι»;

Έχω στο μυαλό μου ένα – δυο concepts… To πρώτο θα ήταν ένα σύγχρονο Αλάτι και Πιπέρι. Και το δεύτερο μια εκπομπή τρέλας. Μου αρέσει η «παράνοια». Σε αυτήν, για μένα, ιδανική παρουσιάστρια θα ήταν η Αννίτα Πάνια. Το στυλ της με εξιτάρει πολύ. Διαφέρει απ’ τις υπόλοιπες, έχει «χρώμα».

Διαβάστε ακόμα:

Οι περισσότεροι παρουσιαστές είναι άτομα ψυχικά ταλαιπωρημένα