Μαρία Ηλιάκη: Ο πραγματικός λόγος που έφυγε από τον Alpha

Μαρία Ηλιάκη

Ποια γεγονότα την είχαν οδηγήσει μακριά από το κανάλι που εργαζόταν επί σειρά ετών;

Η Μαρία Ηλιάκη επιστρέφει στο κανάλι όπου πρωτοξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα και παρέμεινε για περισσότερο από μια 10ετία. Η ίδια μιλά για τα συναισθήματά της στο περιοδικό People και τη Σόνια Καζόνι.

«Κοίτα, δεν μου αρέσουν οι αλλαγές και ο σκοπός μου δεν ήταν να αλλάζω κάθε χρόνο κανάλι. Ωστόσο αυτά τα 2 χρόνια ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Επαγγελματικά έχει αλλάξει κατά πολύ ο τρόπος που σκέφτομαι. Τώρα, επειδή είμαι και πολύ ρομαντικός τύπος δεν σου κρύβω ότι μετά από 12 χρόνια που είχα δουλέψει στον Alpha, πάντα είχα μια νοσταλγία… Αισθάνομαι πως γυρίζω σε ένα περιβάλλον που αγαπώ και νιώθω ασφάλεια. Ήταν συγκινητικό γιατί πολλοί εργαζόμενοι από τονAlpha, παλιοί συνάδελφοι μπροστά και πίσω από τις κάμερες μου έστειλαν πολύ γλυκά μηνύματα μόλος ανακοινώθηκε. Βέβαια, το κανάλι είναι επιχείρηση και πρέπει να πάμε καλά».

[dfp_ads id=236982]

Γιατί έφυγε από τον Alpha πριν από δύο χρόνια;

«Η απόφαση του Νίκου τότε ήταν κάτι που μεταξύ μας το συζητούσαμε δυο χρόνια. Δεν ήταν βίαιη η διακοπή της συνεργασίας με τον Alpha, απλώς εγώ δεν περίμενα ότι θα πάρω την απόφαση να φύγω. Ήταν κάποια συγκεκριμένα γεγονότα – παρασκηνιακά και μη – που με οδήγησαν σε αυτή. Δεν ήθελα να φύγω αλλά έπρεπε, δε γινόταν αλλιώς».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.