«Λύγισε» η Μπέτυ Βαλάση: «Φοβάμαι να παίξω στο θέατρο, δε θα μπορώ να μιλήσω»

«Μετά το εγκεφαλικό έμεινα στην εντατική και έπαθα...»

Η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου για την απώλεια του συζύγου της Τίτου Βανδή και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά.

« Του θύμωσα που πέθανε. Πήγαινα στο κοιμητήριο, είχα πρόβες, είχα παράσταση και κάνιζα τότε και ένα πάκετο την ημέρα και έκλαιγα. Μετά έφυγε το κλάμα και είχα θυμό. Τώρα είναι πότε έτσι πότε αλλιώς.

Αναφερόμενη στην περιπέτεια της υγείας της η Μπέτυ Βαλάση συγκλονίζει….
«Ήταν πολλά. Ήταν πολύ σοβαροί οι λόγοι, για πολλά προβλήματα και θάνατοι ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι θάνατοι, η μάνα μου, τον άλλο χρόνο πεθαίνει ο Τίτος, σε έξι μήνες πεθαίνει ο σύντροφος που εγκατέλειψα και ήμουν με τον Τίτο. Αν σκεφτείς έχουν φύγει οι περισσότεροι ηθοποιοί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε τρομάξει.» εξομολογήθηκε η ηθοποιός και περιέγραψε πως συνέβη σε εκείνη το εγκεφαλικό.

//www.youtube.com/embed/6BGYCapx5dU 

«Μετά το εγκεφαλικό έμεινα στην εντατική και έπαθα μεγάλη ζημιά στην ομιλία. Καταλάβαινα, αλλά δεν μπορούσα να διαβάσω, ούτε να δω τηλεόραση, ούτε τίποτα. Μόνο έκλαιγα και δεν ήθελα να δω κόσμο. Να πεθάνω. Είναι άγριο πράγμα. Αλλά φαίνεται ότι μέσα μου δεν ήθελα να πεθάνω, διότι είπα κάτι που το εννοώ και τώρα. Έλεγα: «Όχι δεν θα αυτοκτονήσω. Τη δικαιολογία τη βρήκα μέσα μου, έλεγα δεν αυτοκτονώ από ανθρώπινη αξιοπρέπεια διότι κάτσε Μπέτυ μου, εδώ νέα παιδιά παθαίνουν τρομερά πράγματα και ξαφνικά εσύ θέλεις να αυτοκτονήσεις;». λέει στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και συνεχίζει:«Μετά από έξι μήνες με βοήθησε μία λογοθεραπεύτρια. Αλλά έτσι και δυσκολευτώ λιγάκι μπορεί να αρχίσω να τραυλίζω ή να προσπαθώ να πω μία λέξη».

Η ηθοποιός περιέγραψε ακόμα τους φόβους της στη Νάνσυ Ζαπέτογλου: «Φοβάμαι να παίξω στο θέατρο γιατί δεν θα μπορώ να μιλήσω. Φαντάσου να κρεμάσω εσένα και όλη την παράσταση, θα πεθάνω. Αυτά είναι που παθαίνω. Είναι μεγάλος καημός. Πάντα έλεγα ότι ήθελα να φύγω πάνω στη σκηνή. Γιατί να μην μπορώ να παίξω; Αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν βγαίνω συχνά και δεν βλέπω πολύ αγαπημένους φίλους και στεναχωριέμαι. Βρίσκω αφορμές και μένω σπίτι μου με τη γάτα και τον εαυτό μου. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Πληγώνομαι όταν πηγαίνω στο θέατρο», ενώ κάνοντας τον απολογισμό της ζωής της τονίζει πως «Είχα μία περίεργη και αφάνταστα δύσκολη ζωή, αλλά όλοι πίστευαν ότι είχα μια φλόγα. Φαίνεται ότι έτσι είμαι. Πέρασα ανέντιμα, άγρια και εγκληματικά πράγματα στη ζωή μου. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα».

//www.youtube.com/embed/yBrIicmIo54