Λάμπης Λιβιεράτος: Όλα όσα είπε για την κατάθλιψη και τη στήριξη των φίλων του!

«Δεν ξέρω αν χαίρονται όλοι που είμαι καλά...».

Στα «Καλημερούδια» ήταν καλεσμένος ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στην Ντορέττα Παπαδημητρίου και μίλησε για την δύσκολη περίοδο που πέρασε στη ζωή του.

«Πήρα πάρα πολύ αγάπη από τον κόσμο. Η κατάθλιψη είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες ακραίες καταστάσεις και εκεί θέλει άλλη αντιμετώπιση. Αλλά μια κατάθλιψη, μια βαριά στεναχώρια που έρχεται στη ζωή σου, αντιμετωπίζεται με βοήθεια και από ειδικούς, αλλά και από τους φίλους, τους αληθινούς φίλους. Για μένα, οι αληθινοί φίλοι πιο πολύ φαίνονται στην χαρά σου και όχι στον πόνο σου γιατί στον πόνο μπορεί όλοι να έρθουν να σε παρηγορήσουν. Όταν θα φύγεις από αυτό το στάδιο και μπεις σε μια καλύτερη φάση, εκεί νομίζω ότι θα δεις ποιοι πραγματικά είναι φίλοι σου. Αυτοί που χαίρονται μαζί σου και νιώθουν καλά επειδή νιώθεις καλά. Στάθηκαν αρκετοί άνθρωποι κοντά μου. Υπήρχαν άνθρωποι που μου στάθηκαν και σαν οικογένεια. Το περίεργο είναι ότι βρέθηκαν και άνθρωποι που δεν με ήξεραν τόσο καλά που δεν ήμασταν σε καθημερινή επαφή μαζί και η στήριξή τους ήταν πιο σημαντική.

Δεν ξέρω αν χαίρονται όλοι που είμαι καλά. Οι περισσότεροι είναι οκ με αυτό, δόξα τω θεό. Στη ζωή θα σου συμβούν πράγματα που δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις, αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσεις. Έχεις το δικαίωμα να γονατίσεις, έχεις το δικαίωμα να πεις ότι ‘δεν έχω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω’. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε θεοί. Δεν είμαστε οπλισμένοι με θεϊκές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προσωπικές στιγμές. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει πιο δύσκολα από μένα. Ο θεός σου δίνει πάντα το σταυρό που μπορείς να κουβαλήσεις. Αυτό το σταυρό πρέπει να τον αντέξεις, να αφήσεις τον εαυτό σου να το βιώσει αυτό το πράγμα στο έπακρο, αλλά μετά να βγεις. Να δεις ότι υπάρχει φως και να μη το χάσεις ποτέ. Θα περάσεις ένα στάδιο που δεν θα το δεις το φως, μόνο σκοτάδι. Πρέπει να πάρεις την απόφαση εσύ κάποια στιγμή και να φύγεις και θα βρεις τη δύναμη, θα πιαστείς απ’ ότι αγαπάς».