Κώστας Μυλωνάς: «Ο Μαστοράκης μου πήρε το «Αργά»

Πώς προέκυψαν «Τα παιδιά της Νύχτας»;

Καλεσμένος στην Αννίτα Πάνια ήταν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Κώστας Μυλωνάς. Ανάμεσα στα όσα αφηγήθηκε από τη ζωή του ήταν και το πως προέκυψε η εκπομπή που άφησε εποχή, «Τα Παιδιά της Νύχτας», ενώ εξέφρασε το παράπονό του για το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα με την εκπομπή «Αργά» που, όπως είπε, πρότεινε ο ίδιος στον Νίκο Μαστοράκη.
«Με πήρε ο Νίκος Μαστοράκης και μου λέει θέλω να σε δω εσένα. Εγώ τον ήξερα από το Λος Άντζελες τον Μαστοράκη. Πάω τον βλέπω, μου λέει γουστάρω πολύ να κάνεις τηλεόραση, τότε θα ξεκινούσε το STAR. Φτιάξε μου λέει ένα concept και φτιάχνω το …«Αργά». Μουσικές αυτοκίνητα, το ντεκόρ πως θα είναι. Του το πηγαίνω, μου λέει «καλή ιδέα, θα το κάνουμε «Παιδιά της Νύχτας». Τα «Παιδιά της Νύχτας» ο τίτλος ήταν δικιά του ιδέα, γιατί είχα ξεμείνει από τίτλο εγώ, μου πήρε το «Αργά». Οπότε κάναμε μία αλλαξο…τέτοια. Βγήκε αντίστροφη μέτρηση του STAR, εμένα δεν με είχε καλέσει κανείς. Λέω τι γίνεται… ξεκινάει ο Νίκος ο Μαστοράκης, εγώ τίποτα. Με ένα συμβόλαιο στα χέρια. Τον παίρνω τηλέφωνο του λέω «Τι έγινε Νικόλα; Εγώ έχω αφήσει τον Τριανταφυλλόπουλο. Μου λέει «θα κάνουμε μία αμερικανιά, θα αλλάξουμε on air». Δηλαδή θα πω ότι ο καινούριος μου αντικαταστάτης τα είσαι εσύ. Πλησιάζαν οι μέρες να γίνει αυτή η αλλαγή, πάλι εμένα δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο. Βλέπω τον Νίκο Μαστοράκη να λέει «σήμερα αλλάζει ο παρουσιαστής της εκπομπής και θα είμαι πάλι εγώ», αυτός δηλαδή. Μετά εγώ απογοητεύτηκα, λέω την κάνω πάω Αμερική.

Επειδή είναι επιτυχημένος δεν πρέπει να εκφράσω εγώ τον πόνο μου; Τη δική του θέση δεν θα σου την πει. Μόνο με μηνύσεις απαντά αυτός σε εμένα. Δεν με πάει για κάποιο λόγο.

Με βρήκε εμένα ο Κουρής επειδή με έβλεπε να ανεβοκατεβαίνω στο STAR για τις προετοιμασίες και μου λέει ανοίγω το κανάλι 5 θα έρθεις; Του λέω «μέσα» και ξεκίνησα εγώ το κανάλι 5 που ήταν δίπλα από το STAR και έτσι έγιναν «Τα παιδιά της Νύχτας». Τον οποίο τίτλο μου τον ζήτησε μετά πίσω ο Νίκος Μαστοράκης, μου έκανε εξώδικο» είπε ο Κώστας Μυλωνάς.