Κωνσταντίνος Καζάκος: «Το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη πάει για κλείσιμο»

Στα πρόθυρα "λουκέτου"!

«Σήμα κινδύνου» από το Iδρυμα Τζένη Καρέζη! Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, γιος της αείμνηστης πρωταγωνίστριας, αποκάλυψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ίδρυμα και μιλάει ανοιχτά πλεόν για «λουκέτο». Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κωνσταντίνος Καζάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο γιατί δεν υπάρχουν έσοδα. Μάλλον πάμε για κλείσιμο».

Η Τζένη και το Ίδρυμα

Η Τζένη Καρέζη, η αξέχαστη ηθοποιός του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου, έφυγε από κοντά μας τον Ιούλιο του 1992. Θύμα κι αυτή του καρκίνου, θαύμαζε τον κλάδο της Ιατρικής Επιστήμης για την Ανακουφιστική Φροντίδα καρκινοπαθών κ άλλων χρονίως πασχόντων ασθενών καθώς και το έργο των εξειδικευμένων ιατρών και ψυχολόγων που βοήθησαν και την ίδια, ανακουφίζοντάς την από τα συμπτώματα της νόσου.

Ήταν επιθυμία της, που εξέφρασε προς τους δικούς της, να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ώστε και άλλοι συνάνθρωποί της ν’ ανακουφισθούν από τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που προκαλεί η νόσος και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σε ανθρώπινες, για τους ίδιους και τους συγγενείς τους, συνθήκες.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ιδρύθηκε τη χρονιά του θανάτου της για να τιμηθεί η μνήμη της από την οικογένειά της και τους φίλους της. Είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές των συνανθρώπων μας.