Κάτι Ψήνεται: Πρεμιέρα από τη Δράμα

Η εκπομπή ετοιμάζεται να διανύσει την όγδοη χρονιά της.

Την εβδομάδα 28 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, το «Κάτι Ψήνεται» μας ταξιδεύει στη Δράμα με την Σοφία, τη Δόμνα, τον Λάμπρο, τη Ναταλία και την Έλενα.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, πρώτη στην κουζίνα μπαίνει η Σοφία.
Η εβδομάδα ξεκινάει από το χωριό Καλαμπάκι με πρώτη οικοδέσποινα τη Σοφία. Στην κουζίνα το ενδιαφέρον τραβάει το «κουρμπάνι» που φτιάχνεται με ουρά μοσχαριού, καθώς και η εθνολογική ανάλυση του χωριού. Η καινούργια παρέα απολαμβάνει με καλή διάθεση το μουσικό φινάλε της βραδιάς με μακεδονικούς χορούς.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, δεύτερη οικοδέσποινα αναλαμβάνει η Δόμνα.
Η Δόμνα φιλοξενεί τους καλεσμένους της στο πατρικό της σπίτι και μαγειρεύει με λαχταριστά λαχανικά του κήπου της. Στην κουζίνα συμβαίνουν διάφορα ατυχήματα, ωστόσο η νεαρή μαγείρισσα τα αντιμετωπίζει ψύχραιμα και αποφασιστικά. Πόσους βαθμούς θα δώσουν οι καλεσμένοι;

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, σειρά έχει ο Λάμπρος.
Ο Λάμπρος, σωστός ποδηλάτης και… σβέλτος ψήστης, κάνει τη διαφορά με σπιτικό κοντοσούβλι στα κάρβουνα. Στο δείπνο, αν και αγχωμένος στην αρχή, εντυπωσιάζει την παρέα με την περιποίησή του, ενώ στο τέλος την ξεσηκώνει και για χορό -αυτή τη φορά με λαϊκά.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, το τραπέζι στρώνει η Ναταλία.
Η Ναταλία, με καταγωγή από την Ουκρανία, καταπιάνεται με παραδοσιακές γεύσεις της χώρας της που κάνουν καλή εντύπωση στους καλεσμένους. Αν και χαμηλών τόνων τις προηγούμενες ημέρες, σαν οικοδέσποινα ανεβαίνει επίπεδα.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το τελευταίο δείπνο της εβδομάδας σερβίρει η
Έλενα.
Η Έλενα είναι λάτρης της φύσης, του καλού φαγητού και της δουλειάς της. Αν και μένει στο δάσος επιλέγει θαλασσινό μενού, χωρίς να ξεφεύγει από τον σολομό και τη γαριδομακαρονάδα. Στα θετικά των πιάτων, τα Ω-3 λιπαρά που καταπολεμούν τη «μελαγχολία» της τελευταίας μέρας.

Ποιος από τους πέντε θα αναδειχθεί νικητής και θα πάρει το έπαθλο των €1500;