Κάποτε σάρωναν τα ΕΜΜΥ, τώρα σαρώνουν τα βατόμουρα

Διαβάστε: Ποιοι κέρδισαν τα περισσότερα Χρυσά Βατόμουρα

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon από το 1998 έως το 2004 πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά που άλλαξε τα μέχρι τότε δεδομένα στα αμερικανικά σίριαλ. Το Sex and the City ήταν η πρώτη σειρά που μίλησε για την ζωή ανύπαντρων γυναικών σε μια κοινωνία, που τις αντιμετώπιζε με αμηχανία. Οι ιστορίες της Carrie και των τριών φιλενάδων της Samantha, Charlotte και Miranda, έθεσαν για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα στην μικρή οθόνη θέματα taboo όπως το σεξ και η σχέση των γυναικών με αυτό. Η μόδα, τα δροσερά cosmopolitan και τα κεκάκια του φούρνου Magnolia χαρακτήρισαν την σειρά, η οποία με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξε το δικό της Νεοuορκέζικο lifestyle.

Τέσσερα χρόνια μετά το τέλος της σειράς επέστρεψαν με μια κινηματογραφική ταινία, την οποία περίμεναν πολλοί και η οποία απέσπασε σχετικά καλές κριτικές. Το 2010 βγήκε στις αίθουσες η δεύτερη ταινία των κοριτσιών, αλλά αυτή τη φορά μάλλον απογοήτευσε κοινό και κριτικούς που την «έθαψαν» με τα όσα έγραψαν.

Η σειρά είχε αποσπάσει 7 βραβεία EMMY, ενώ ήταν υποψήφια για πάνω από 50 και κέρδισε 8 από τις 24 Χρυσές Σφαίρες που είχε θέσει υποψηφιότητα. Φέτος, κατά την 31η απονομή των «Χρυσών βατόμουρων», οι τέσσερις πρωταγωνίστριες πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου. Το «Sex and the city 2» κέρδισε και το βραβείο του χειρότερου σίκουελ. Προφανώς, η μεγάλη οθόνη δεν πίνει cosmopolitan.

Κατά τ’ άλλα, ο «Τελευταίος μαχητής του ανέμου» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μ. Νάιτ Σιάμαλαν σάρωσε φέτος τα βραβεία της… χειρότερης ταινίας της χρονιάς. Η ταινία του Σιάμαλαν, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες, κατάφερε τελικά να… επικρατήσει του «Twilight Saga: Η έκλειψη» και να αποσπάσει το πλαστικό αγαλματίδιο της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν — ο τελευταίος ήταν «φαβορί» στην κατηγορία του αφού ήταν υποψήφιος και για το ρόλο του στο «Twilight Saga».

Ο «Τελευταίος μαχητής του ανέμου», που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά, απέσπασε επίσης το βραβείο της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας, ισοπεδώνοντας την «Τιτανομαχία» που εμφανιζόταν… αχτύπητη σε αυτή την καινούρια κατηγορία βραβείων.

«Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα όταν την γύριζαν», είπε ο ιδρυτής των «Χρυσών Βατόμουρων», Τζον Γουίλσον, προκαλώντας ασυγκράτητα γέλια στο κοινό που παραβρέθηκε στο Μπάρνσνταλ Γκάλερι Θίατερ του Λος Άντζελες.

Διαβάστε περισσότερα για τα Χρυσά Bατόμουρα στο NewsIt.