Κανάκης κατά Άνθιμου: «Μόνο ένα ζώο στον πλανήτη καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές διαθέσεις»

Τι είπε ο παρουσιαστής για το σύμφωνο συμβίωσης;

Θέση για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες από τους κύκλους της εκκλησίας, πήρε ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος αφού απάντησε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Άνθιμου, έπειτα τάχθηκε υπέρ του συμφώνου.

Για την δήλωση του μητροπολίτη Άνθιμου που είπε ότι «ούτε τα ζώα δεν έχουν διαθέσεις», ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σχεδόν όλα τα ζώα έχουν ομοφυλοφιλικές διαθέσεις, αλλά μόνο ένα ζώο σε όλο τον πλανήτη τις καταδικάζει. Μην το πάρετε προσωπικά, απευθυνόμαστε γενικά στο είδος μας. Μόνο ένα ζώο στον πλανήτη καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Κανάκης μίλησε υπέρ των ομοφυλόφιλων και του συμφώνου συμβίωσης: «Είναι ένα δυστύχημα γιατί μιλάμε για ζωές ανθρώπων, για δικαιώματα ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους που από τον παραλογισμό και τον ρατσισμό της κοινωνίας αναγκάζονται να ζουν όλη τους τη ζωή με ένα ανεξήγητο αίσθημα ενοχής, κρυμμένοι, να μην μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να μην μπορούν να μοιραστούν με τον σύντροφό τους τη ζωή τους ελεύθερα. Μακάρι να γίνει το σύμφωνο συμβίωσης».