“Κάν το όπως ο Άκης”: Ανεβαίνει στους πίνακες τηλεθέασης

Η μαγειρική, καθημερινή εκπομπή του Mega ξεκίνησε χαμηλά, αλλά...

Ο Άκης Πετρετζίκης σε διπλό ρόλο φέτος και δυο εκπομπές από το κανάλι της Μεσογείων , φαίνεται ότι σιγά -σιγά χτίζει τη ζώνη, 17:00-18:00, αφού η μαγειρική εκπομπή “ Κάν το όπως ο Άκης” , ανεβαίνει στους πίνακες τηλεθέασης.

Σε μια ζώνη που φέτος κατακλύζεται από ζωντανές εκπομπές στα αντίπαλα κανάλια. η πρόταση μιας μαγειρικής εκπομπής ήταν επίφοβη. Αν σκεφτεί κανείς και το γεγονός ότι το Mega, μέχρι πέρσι στη συγκεκριμένη ζώνη, δεν είχε ζωντανό πρόγραμμα και βλέπαμε παλαιότερες τηλεοπτικές σειρές σε επανάληψη, επί της ουσίας, ο φετινός στόχος ήταν να κερδίσει μερίδιο τηλεθέασης με νέο-φρέσκο πρόγραμμα.

Έτσι το εγχείρημα του Mega, να εντάξει τη συγκεκριμένη εκπομπή στη συγκεκριμένη ζώνη είχε ρίσκο.Θεωρώ πως μια εκπομπή μαγειρικής σαν αυτή θα ήταν καλύτερο να προβαλλόταν νωρίτερα το μεσημέρι για παράδειγμα , αμέσως μετά την ψυχαγωγική εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή, ή ίσως Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αρχή της εκπομπής “Κάν το Όπως ο Άκης”ήταν αρχικά “μουδιασμένη” στα νούμερα τηλεθέασης, η εξέλιξη της είναι ανοδική, αφού ενώ βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα 3 εβδομάδες, η πορεία και το ραβασάκι της Nielsen δείχνουν ότι, οι ι τηλεθεατές ανταποκρίνονται και έχουν εντάξει τον Άκη στις καθημερινές τους συνήθειες,  με την εκπομπή να είναι πρώτη στη ζώνη της.

Παυλίνα Ντάσιου  

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα που σημειώνει η εκπομπή από την έναρξή της