Καλημέρης: «Όταν μου ανακοινώσαν ότι αυτό που έχω είναι κακοήθες…»

«Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούμε εκφράσεις τύπου επάρατος.»

Ο γενικός διευθυντής Προγράµµατος του Αlpha, Τζώνης Καλημέρης, καλεσμένος σήμερα στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha «Σπίτι μου σπιτάκι μου» απέφυγε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή σε ερώτηση του Αντώνη Λουδάρου για δημοσιεύματα, ωστόσο μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και το αν τον επηρέασε στην καθημερινότητα του.

«Επειδή ήταν μια διαδικασία την οποία την ανακάλυψα σιγά σιγά, ή εγώ είμαι γαϊδούρι και δεν επηρεάζομαι εύκολα συναισθηματικά ή όλοι οι άλλοι που λένε ότι άλλαξε όλη η ζωή τους λένε υπερβολές. Να σου πω κάτι; Όταν μου ανακοινώσαν ότι αυτό που έχω είναι κακοήθες, το οποίο όμως δεν απειλούσε τη ζωή, ήταν κάτι το οποίο με θεραπεία ξεπερνιόταν, δεν ήταν κάτι το οποίο απειλούσε τη ζωή μου. Δεν με επηρέασε. Δεν επανατοποθετήθηκα στη ζωή, «α αλλάζουν τα πράγματα και πρέπει να τα δούμε αλλιώς». Είμαι λίγο του «que sera, sera», δηλαδή ότι είναι να γίνει ας γίνει. Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε και πάρα πολύ, δηλαδή μέχρι ένα σημείο ναι, αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και πάρα πολύ την ζωή μας. Μάλιστα Κωνσταντίνα, πήγα στη Ν. Υόρκη για θεραπείες, πέρασα και πολύ ωραία. Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούμε εκφράσεις τύπου επάρατος. Είναι και λυτρωτικό για ανθρώπους που έχουν σοβαρό πρόβλημα γαιτί ξαναλέω το δικό μου πρόβλημα ήταν αστείο σε σχέση με προβλήμα αλλων. 

Ο ίδιος δεν πήρε τη βοήθεια ειδικών για ψυχολογική υποστήριξη όμως διηγήθηκε τη διαδικασία, όταν πήγε στην Αμερική για θεραπείες.

«Όταν πήγα στην Αμερική, μου είπαν δύο πράγματα, πρώτον ότι αν θέλω οργανώνουν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, δεν θυμάμαι μια συζήτηση και το δεύτερο είναι ότι με ζυγίσαν Αντώνη, το λέω γιατί έχεις περάσει τη διαδικασία του slimming down, μου λένε «κοιτάξτε εμείς ζυγίζουμε τους ασθενείς γαιτί ανησυχούμε όταν χάνουμε βάρος». Μόλις μου το είπε αυτό, δεν μπορείς να φανταστείς τι έφαγα! Και αναγκάστηκα όταν γύρισα πίσω να χάσω 17 κιλά; Πάχυνα εγώ, έγινα μπαλόνι γιατί έτρωγα οτιδήποτε είχε αλάτι, λίπος και ζάχαρη. Κατά προτίμηση και τα τρία μαζί.

Δείτε όσα είπε στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου»:

Διαβάστε ακόμα:

Μάρκος Σεφερλής για Τζώνη Καλημέρη: «Του ζητάω συγγνώµη αν τον στενοχώρησα»