Ιστορίες Γης: Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη

Μετρώντας πάνω από εκατό χρόνια λειτουργίας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συμβάλει στην αγροτική εκπαίδευση των νέων αποτελώντας το μοναδικό κρατικά αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προσφέρει δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με τη βοήθεια του Καθηγητή της Σχολής και Διευθυντή του εκπαιδευτικού αγροκτήματος, Αθανάσιου Γιαμουστάρη, ο Αντρέας Μπαρμπούτσης μαθαίνει για την μακρόχρονη ιστορία της Σχολής και τα οφέλη που αυτή παρέχει στους αποφοίτους της, ενώ ξεναγείται και στο αγρόκτημα όπου οι μαθητές της Σχολής εξασκούνται στη γεωργική καλλιέργεια, την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία. Κι επειδή τον πρώτο λόγο έχουν τα ίδια τα παιδιά, ο Αντρέας συναντά δύο φοιτητές του Perrotis College, το οποίο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής κι επιπλέον επικυρώνεται από το Cardiff Metropolitan University της Ουαλίας, και μαζί συζητούν για την πορεία τους στο κολέγιο αλλά και για το πώς φαντάζονται το μέλλον τους μετά το πέρας των σπουδών.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 13.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οι «Ιστορίες Γης» συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Βόρεια Ελλάδα και τους Μύλους Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.