Ιστορίες από τη λίστα… στην Ηλεία

Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του 'Ακη Πετρετζίκη είναι τα Λουτρά Καϊάφα στην Ηλεία.

'Οταν ήταν μικρός, ο 'Ακης ακολουθούσε τον παππού και τη γιαγιά στις ιαματικές πηγές, στα Λουτρά Καϊάφα. Ο 'Ακης είχε δημιουργήσει παρέες με τα παιδιά της περιοχής και των επισκεπτών και έχει έντονες αναμνήσεις από παιχνίδια, βόλτες με ποδήλατα και ξέγνοιαστες διακοπές.

Ταξιδεύει στον νομό Ηλείας για να επισκεφτεί ξανά το πανέμορφο μέρος με τη λίμνη, το πευκόφυτο δάσος και τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές και να γευτεί ξανά ένα είδος τυριού που φτιάχνεται στην περιοχή.

Στη διαδρομή για τα Λουτρά συναντά 3 αγόρια με ποδήλατα, όπου το ένα απ' αυτά έχει τραυματιστεί. Τα επιβιβάζει στο τροχόσπιτο και τα πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες. Τα παιδιά είναι σε διακοπές και σε λίγο το ένα απ' αυτά θα επιστρέψει στο σπίτι του στη Γερμανία. Τα αγόρια παρασύρουν τον 'Ακη σε ένα μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού, το οποίο καταλήγει σε ένα παιδικό πάρτι στην κατασκήνωση. Μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και τους γονείς τους λίγο πριν τελειώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους αλλά και για τον 'Ακη που ξαναζεί τις διακοπές των παιδικών του χρόνων σε ένα πανέμορφο μέρος.