Ηλίας Μαμαλάκης: «Ήταν μεγάλο λάθος η εκπομπή στην ΕΡΤ»

«Εμένα θέλαν να με χρησιμοποιήσουν σαν ένα δόλωμα για να...»

Ο Ηλίας Μαμαλάκης και μία κουβέντα εφ’ όλης της τηλεοπτικής του πορείας και όχι μόνο, μίλησε στον Θανάση Πάτρα και την εκπομπή «Τα λέμε…» για το τι θα ήθελε να κάνει στην τηλεόραση, την εκπομπή της ΕΡΤ από την οποία παραιτήθηκε και εξέφρασε ευθέως την άποψη του για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον Άκη Πετρετζίκη:

Για την τηλεόραση: «Έγινε μια παρεξήγηση. Όταν είπα δε θα με ξαναδείτε στην τηλεόραση, δεν εννοούσα ότι εγώ δεν θέλω να ξαναβγω στην τηλεόραση. Δεν με θέλουν οι καναλάρχες. Το πιστεύω γιατί έτσι όπως αλλάξαν οι συνθήκες που λέγαμε προηγουμένως, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει μια εκπομπή έτσι όπως εγώ θα την ήθελα.»

Για την εκπομπή στην ΕΡΤ από την οποία παραιτήθηκε: «Καλά εντάξει, δεν θέλω ούτε να το συζητήσω. Ήταν μεγάλο λάθος. Εμένα θέλαν να με χρησιμοποιήσουν σαν ένα δόλωμα για να τραβήξουν μια ακροαματικότητα και το υπόλοιπο μαγαζί ήταν… Στήθηκε μια εκπομπή με ορισμένους συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν είμαι θυμωμένος με κανέναν απολύτως. Αυτή η ιστορία ήταν μια γλυκιά παγίδα στην οποία άλλα συζητήσαμε, άλλα γίναν και αλλιώς εξελίχθηκε, επομένως εμένα δε μου πήγαινε. Στην τρίτη εκπομπή εκπομπή ήταν και Χριστούγεννα στον αέρα παραιτήθηκα ευγένικα, χαιρέτησα τους ανθρώπους που ήταν στον αέρα που μου ήταν και πολύ συμπαθείς και την έκανα. 

«Δεν ήμουν θυμωμένος όταν παραιτήθηκα. Το έκανα μπροστά στον κόσμο προκειμένου να μην είναι εκτεθειμένοι οι παρουσιαστές, να μην είναι εκτεθειμένο το κανάλι, οι παράγοντες, ότι εγώ είμαι αυτός που φεύγω και δεν φταίει κανένας για αυτό. Εμένα με καλέσαν να είμαι ένας από τους τρεις, δεν με καλέσαν να είμαι μάγειρας. Και σε αυτή την περίπτωση ήταν πολύ μεγάλη υποχώρηση από εμένα. Δηλαδή η καθημερινότητα που να ακουμπάει τη μαγειρική, τη γαστρονομία, είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε βίντεο. Τελευταία φορά ήταν παραμονή Χριστουγέννων, είχα συνδυάσει να κάνω ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο για τους μάγους που πήγαν στη Βηθλεέμ και προσκυνήσαν, με την πραγματική έννοια των δώρων κλπ και πάω να το δω το βίντεο για να το προβάλουμε και μου λένε τελείωσε η βάρδια δε το κάναμε. Αυτά εάν γινόντουσαν εδώ ή στο MEGA ή στον ΑΝΤ1, μοντέρ και έτσι θα ήταν στον δρόμο.»

Για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Η Αργυρώ είναι φίλη μου από τόσα πολλά χρόνια πριν που δεν ήταν καν στο γυαλί. Είχε το μαγαζί της στην Πάρο και όταν με την «Μπουκιά και Συγχώριο» πήγαμε να κάνουμε εκπομπή στην Π¨αρο, δεν ήταν απλά έκανα μια συνταγή με την Αργυρώ, έκανα μια άλλη συνταγή με τη θεία της και όλες τις συνταγές που έκανα στην Πάρο μου τις είχε οργανώσει η Αργυρώ αλλά συνέβη και ένα γεγονός που δε θέλω να το βγάλω στον αέρα και το κάλυψε η Αργυρώ χωρίς να γκρινιάξει και χωρίς να μου το πει για να μην με στεναχωρήσει και αυτό εγώ δε μπορώ να το ξεχάσω στον αιώνα τον άπαντα. Επιπλέον όλων αυτών είναι και καλή μαγείρισσα βρε παιδί μου, είναι στο αλώνι, δουλεύει δεν είναι τυχαίο όλο αυτό, ξυπνάει το πρωί και μέχρι να κοιμηθεί πρέπει να φροντίσει οικογένεια, παιδιά εστιατόριο όλα. Δουλεύει ατσαμάτητα δουλευει γυρίζει πάει. Ήθελα να την έχω μαμά μου, κάτι πολύ δικό μου να δουλεύει η Αργυρώ και να κάθομαι εγώ.»

Για τον Άκη Πετρετζίκη: «Ο Πετρετζίκης ξεκίνησε πολύ μέτρια, είναι όμως ένα παιδί που ανοίγει μάτια και αυτιά και μαθαίνει. Εκπομπές που είδα τελευταία, όχι πολύ τελευταία, η διαφορά ήταν τεράστια. Η μεθοδικότητα του στην μαγειρική ήταν πάρα πολύ σημαντική και πάρα πολύ σοβαρή. Ο Πετρετζίκης αν δεν παρασυρθεί από βαρελότα και φώτα θα πάει πολύ μπροστά. Αυτό που δικαιούται και πρέπει να κάνει είναι να βρει έναν καλο partner και να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο. Το πεδίο της λαμπρής δόξας για έναν μάγειρα είναι το εστιατόριο του, όχι η τηλεόραση.»