Η Ηρώ Σαΐα «μεταμορφώνεται» ξανά σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο»

Η Ηρώ Σαΐα σ’ ένα ρομαντικό ρεσιτάλ που μυρίζει έρωτα και τριαντάφυλλα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη

Η Ηρώ Σαΐα θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης για να παρουσιάσει το δικό της ρεσιτάλ με τον τίτλο «Γυναίκα Τριαντάφυλλο». Μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και ένα βιολοντσέλο, η Ηρώ Σαΐα, τέσσερα χρόνια μετά, ξεδιπλώνει το ταλέντο της και «μεταμορφώνεται» ξανά σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» για να ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης από την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία. Τραγούδια των: Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη. Καθώς επίσης και τραγούδια των Beatles, του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα.

Τραγούδια παλιά και δικαιωμένα από τον χρόνο, τραγούδια νέα με «άρωμα» τριαντάφυλλου,
που διάλεξαν ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με την Ηρώ Σαΐα. Κάποια μας τρυπάνε την καρδιά σαν αγκάθια και άλλα τη χαϊδεύουν τρυφερά όπως τα ροδοπέταλα χαϊδεύουν το τρυφερό μάγουλο ενός κοριτσιού… Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στο λουλούδι που λέγεται ΑΓΑΠΗ.

«ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ»
Concept – Επιλογή τραγουδιών: Σταμάτης Κραουνάκης – Ηρώ Σαϊα
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση – Πιάνο : Νεοκλής Νεοφυτίδης

Παρασκευές, 19/12, 26/12 και 2/1
Εισιτήρια 15€

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78
Τηλ.: 210 341 8550 | Φαξ: 210 341 8570 | E-mail: info@mcf.gr | www.mcf.gr

ΗΡΩ ΣΑΪΑ

Απόφοιτη του της δραματικής σχολής του Νέου ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της μουσικό θεατρικής ομάδας Σπείρα-Σπείρα. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο, Sold out, Αυτή η νύχτα μένει, Έπεσε έρωτας, Κλασσική συνταγή, Χορικά ᾽05. Στο θέατρο, το 2004 στην παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ν.Μαστοράκη. Το 2005 συνεργάστηκε με τον Ορφέα Περίδη.

Το 2006 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και την Κ.Ο.Ε.Μ. Το 2008 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μπάση. Το 2009 με τον Μανώλη Μητσιά. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση Γυναίκα Τριαντάφυλλο στην Αθηναΐδα, με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη, η ζωντανή ηχογράφηση της οποίας αποτέλεσε και την πρώτη προσωπική της δισκογραφική παρουσία. Το 2011 συνεργάστηκε με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στην σκηνή του Gazarte καθώς και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς στο Ηρώδειο. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε στην παράσταση Αμάν Αμήν στο θέατρο Ακροπόλ το 2012. Την ἰδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Αφροδίτη Μάνου στη μουσική παράσταση Πάμε κοπέλες των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου. To 2013, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Δημητρίου στο Παλλάς αλλά και λίγο παλιότερα με τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Γιάννη Σπανό,με τον Βαγγέλη Γερμανό στο Παλλάς κ.ά. Το καλοκαίρι του 2013 τραγούδησε στο αφιέρωμα για τη Μελίνα Μερκούρη υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου , στα Πρέσπεια και σε δυο sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Tον Νοέμβριο του 2013, κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της , με τίτλο Λευκό Χαρτί στον οποίο τη μουσική υπογράφουν δυο νέοι συνθέτες, ο Άρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης ενώ τους στίχους ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιάννης Γούνας, ο Γιάννης Καστανάκης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και η ίδια η Ηρώ Σαΐα. (Ο δίσκος ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ πωλείται και μέσω διαδικτύου, στο παρακάτω link και έρχεται στην πόρτα σας http://www.phonograph.gr/cd-order/ηρώ-σαΐα-λευκό-χαρτί)

Οι αρχές του 2014 βρίσκουν την Ηρώ Σαΐα να εμφανίζεται στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη, στη σκηνή της Ιεράς Οδού στο αφιέρωμα Νυν και αεί Τσιτσάνης το οποίο υπογράφει και διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Το πρόγραμμα ενώ είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει για 10 παραστάσεις, παρατείνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Το καλοκαίρι του 2014 συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, στις συναυλίες με τίτλο Μάνα μου Ελλάς τραγουδώντας αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη, μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο Ηρώδειο.

Λίγες μέρες αργότερα, συμμετέχει σε συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με τον Σταμάτη Κόκκοτα, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις.