Η επίθεση του Μάριου Φραγκούλη στον διαγωνισμό της Eurovision

Γιατί αρνήθηκε να πάει στη Eurovision;

Για πρώτη φορά ακούμε τον Μάριο Φραγκούλη να κάνει τόσο αυστηρή κριτική για τον διαγωνισμό της Eurovision και τα τραγούδια που στέλνουμε για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «ΕΓΩ» κάνει ολομέτωπη επίθεση στον θεσμό του διαγωνισμού, για το χαμηλό επίπεδο των τραγουδιών και την άρνηση του να πάει και ο ίδιος!

«Μου έκαναν πρόταση δύο φορές και, φυσικά, τους είπα όχι. Η Eurovision πρέπει να εμπεριέχει το όραμα της Ευρώπης. Αν ακούσετε το επίπεδο των τραγουδιών, δεν είναι αυτός ο διαγωνισμός. Δεν είναι θέμα εθνικό. Είναι ένας χαζός διαγωνισμός για μικρά παιδιά. Το ποδοσφαιρικό ματς έχει πολύ πιο δυνατή κοινωνική δύναμη. Τα περισσότερα τραγούδια είναι ασήμαντα και μέτρια, εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις. Ας πούμε, στο “Beautiful thinks” υπάρχει ένα τραγούδι, το οποίο είχε τραγουδήσει η Φρίντα Ποκάρα στον διαγωνισμό του 1968, και σας το λέω για να σας δείξω ότι δεν είμαι κλειστό μυαλό.

«Εγώ δεν είμαι αυτός που θα κρίνει το »Aphrodisiac», αλλά σίγουρα πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γραφούν χιλιάδες καλά τραγούδια, που να μην είναι προσβλητικά απέναντι στο πρόσωπό μας. Πιστεύω πως η χώρα πρέπει να κάνει πιο σωστές επιλογές. Να δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά – που έχουν το ταλέντο, τη δύναμη, το θάρρος- να γράψουν ένα τραγούδι, που να αφορά την πραγματικότητα, τους νέους, τον παλμό και την ευαισθησία μίας χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτυχία σε όλη την Ευρώπη το «La la love»! Μπήκε και στα charts της Αγγλίας!

Ακούστε 3 αγαπημένα σας τραγούδια μαζί και προσπαθήστε να τα ξεχωρίσετε!

Θα πάει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Eurovision;