Η απάντηση του Σεφερλή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την πρόθεση διαγραφής του

Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί διαγραφής του και άσκησε την κριτική του απέναντι στο Σωματείο για τη δράση του.

Πριν λίγες ημέρες πρωτοακούσαμε για την πρόθεση του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να διαγράψει τον Μάρκο Σεφερλή. Την αρχική έκπληξη του ηθοποιού ακολούθησε μια σκληρή αλλά μετρημένη κριτική σήμερα πάνω στη δράση του Σωματείου και υπερασπίστηκε τη θέση του και τη διπλή του ιδιότητα, εκείνη του ηθοποιού και επιχειρηματία. Αυτός ακριβώς φαίνεται να είναι και ο λόγος της πρόθεσης διαγραφής του, μιας και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κρίνει πως είναι αντικρουόμενες ιδιότητες.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είπε σήμερα στην Ελένη σχετικά με το θέμα:
«Έγινε συνέλευση την Κυριακή από ότι έμαθα. Δε με διαγράψαν τελικά. Ο λόγος που ήθελαν να με διαγράψουν, είναι ότι κάποιοι θεωρούν, δεν ξερω κι αν νομικά ισχύει αυτό, ότι δε συνάδει να είμαι και εργαζόμενος και εργοδότης – επιχειρηματίας. Απαγορεύεται για κάποιους γιατί όταν ένας εργαζόμενος αγωνίζεται για τα δικαιωματά του πάει υποτίθεται κόντρα στην εργοδοσία, δεν μπορεί να είναι και εργαζόμενος και εργοδότης. Βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα όπως το ότι πληρώνω κανονικά τους εργαζόμενους, βάζω τα ένσημα και πως λειτουργεί σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ηθοποιών.

Εγώ λειτουργώ σαν ηθοποιός. Αναγκάστηκα να κάνω τον επιχειρηματία γιατί αυτά που έχω στο μυαλό μου δεν μπορεί να τα πληρώσει ο κάθε επιχειρηματίας, γιατί εγώ σκέφτομαι τρελά πράγματ που κοστίζουν και από την άλλη πολλές φορές που δούλεψα σαν εργαζόμενος δεν πληρώθηκα και ποτέ δεν πήρα τα ένσημά μου. 

Βέβαια ποτέ το Σωματείο δεν ήταν δίπλα μου, όπως και σε κανέναν συνάδελφο, να τρέξει, να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ηθοποιών. Βλέπουμε τόσα πράγματα γίνονται. Στα σίριαλ είναι ακόμα απλήρωτοι οι ηθοποιοί. Δεν έχει ασχοληθεί το Σωματείο να κατακτήσει κάποια πράγματα.

Αν το πρόβλημά τους είναι αν εγώ είμαι και ηθοποιός και επιχειρηματίας, προτιμώ να μην είμαι στο Σωματείο. Ήδη βγήκε η απόφαση, δε με διαγράψαν , αλλά εγώ θα παραιτηθώ, δε με ενδιαφέρει, δε μου έχει σταθεί ποτέ το Σωματείο σε οτιδήποτε.»

Δείτε όλα όσα είπε ο ηθοποιός για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και την επιχειρηματική του δραστηριότητα:

//www.youtube.com/embed/zE3OrHJszZA

Διαβάστε ακόμα:

 Μάρκος Σεφερλής: Οι κριτικές του Γεωργουσόπουλου άλλαξαν τα πράγματα