Αt home at the Zoo: Πρεμιέρα 21 Ιανουαρίου στο θέατρο Αλκμήνη

Αt home at the Zoo

Από 21 Ιανουαρίου 2017, κάθε Σάββατο και Κυριακή, το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο Αλκμήνη, τον ανανεωμένο αυτό Ζωολογικό Κήπο.

«Όλα τα θεατρικά μου έργα έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχασαν το τρένο της ζωής. Που στο τέλος κατέληξαν γεμάτοι τύψεις για τις επιλογές τους, αλλά και για εκείνα που ποτέ δεν τόλμησαν.» Edward Albee (1928-2016)

Ένας από τους μεγάλους συγγραφείς του μεταπολεμικού αμερικανικού θεάτρου, ο Έντουαρντ Άλμπυ, πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας δεκάδες έργα βραβευμένα και αγαπημένα στο παγκόσμιο κοινό, «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», «Τρεις ψηλές γυναίκες», «Ευαίσθητη ισορροπία» κ.α.

Το 1959 ο Έντουαρντ Άλμπυ γράφει το “Zoo Story” (το πρώτο του έργο), ολοκληρώνοντάς το σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Peter and Jerry». Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο.

Το 2004, σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο συγγραφέας γράφει ένα ακόμη μονόπρακτο με τίτλο “Homelife” (το τελευταίο του έργο), το οποίο εμβαθύνει στην έλλειψη επικοινωνίας, στην ασυμμετρία και στο ανικανοποίητο των ερωτικών σχέσεων και το ενώνει με τον Ζωολογικό Κήπο υπό τον τίτλο AT HOME AT THE ZOO.

Από 21 Ιανουαρίου 2017, κάθε Σάββατο και Κυριακή, το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, τον ανανεωμένο αυτό Ζωολογικό Κήπο. Η πρώιμη γραφή του συγγραφέα ενώνεται αρμονικά με την ωριμότερή του και ο κύκλος που λέγεται Edward Albee κλείνει συγκινητικά.

Ο ξεχωριστός Edward Albee

Ο Edward Albee είναι διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας. Τα πρώιμα έργα του επιδεικνύουν μια μαεστρία του παραλογισμού και τον οριοθετούν ως ξεχωριστή περίπτωση θεατρικού συγγραφέα. Ο Albee έχει κερδίσει τρεις φορές το Βραβείο Πούλιτζερ για θέατρο, ένα Ειδικό Βραβείο Τόνυ για το Σύνολο του Έργου του, το Χρυσό Μετάλλιο για το Θέατρο από την Αμερικανική Ακαδημία και Ινστιτούτο Τεχνών και Γραμμάτων, τα Kennedy Center Honors και το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Edward Albee

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος

Φωτογραφία: Δομνίκη Μητροπούλου

Εικαστική απόδοση: Γιώργος Μπογιατζίδης www.georgeboya.com

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Ευθυμίου, Μαγδαληνή Παλιούρα

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν

Θεοδώρα Σιάρκου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέξανδρος Πέρρος

 

ΙNFO

Από 21 Ιανουαρίου 2017

Κάθε Σάββατο 18.30 και Κυριακή στις 21.30

Διάρκεια παράστασης 95’

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός)

Τιμή εισιτηρίου: 13€ (10€ μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. κρατήσεων: 210 3428650) και στο www.viva.gr

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PROLEPSIS ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (www.diatrofi.prolepsis.gr)