Greek Idol: Πως θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων για τα live

Διαβάστε τι θα δούμε απόψε στο show του Alpha

Στην πρώτη φάση, και οι 100 παρατάσσονται ανά 8 σχηματίζοντας ένα chorus line, και τραγουδούν ένα κομμάτι δικής τους επιλογής, a capella, o ένας μετά τον άλλο, καθώς η κριτική επιτροπή παρατηρεί την εγρήγορση και την άνεση των υποψηφίων.

Οι 60 που καταφέρνουν να περάσουν στην επόμενη φάση, χωρίζονται σε γκρουπ, ενώ η παραγωγή τους δίνει το τραγούδι που πρέπει να μάθουν και να ερμηνεύσουν. Κάθε ομάδα πρέπει να αποφασίσει μόνη της πώς θα μοιράσει το κομμάτι που θα ερμηνεύσει μεταξύ των μελών της, τη χορογραφία και τη συνολική προσέγγιση. Από αυτή τη δοκιμασία επιβιώνουν οι 30, οι οποίοι περνούν στην τρίτη φάση: Την επιλογή των 15 υποψηφίων που περνούν στη διαδικασία των live shows μέχρι την ανάδειξη του επόμενου Greek Idol.

Σε αυτή την φάση, οι 30 υποψήφιοι τραγουδούν ο καθένας ξεχωριστά με τη συνοδεία πιάνου, έχοντας επιλέξει το τραγούδι τους από μία λίστα που τους έχει διανείμει η παραγωγή.

Απόψε θα παρακολουθήσουμε το πρώτο μέρος της διαδικασίας του Top-100. Θα δούμε πώς θα τα πάνε και πόσο μακριά θα φτάσουν υποψήφιοι πού γνωρίσαμε μέσα από τις οντισιόν, όπως η εντυπωσιακή Νέλλυ Ιβάν, ο ναυαγοσώστης Μάριος Πετρίδης από την Κύπρο, η Κατερίνα Κουκουράκη από την Κρήτη, η Τζωρτζίνα Καραχάλιου που κληρονόμησε την καλλιφωνία της μητέρας της, η ανασφαλής Δήμητρα Δημητρακοπούλου, ο γοητευτικός Κωνσταντίνος Φραντζής και ο Γιώργος Ξυλούρης που κουβαλά το βαρύ φορτίο του ονόματός του.

Ποιοι δεν αποδίδουν όπως αναμενόταν και ποιοι ανατρέπουν τα προγνωστικά δείχνοντας σημαντική βελτίωση;

Δείτε επίσης πώς, όσοι βγαίνουν νικητές από την φάση των 60, συνεργάζονται μεταξύ τους στην φάση των γκρουπ.
Θα επηρεάσουν οι διαφωνίες μεταξύ των παιδιών και η ένταση που επικρατεί την τελική απόδοση των γκρουπ;

Καθοριστικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία διαδραματίζει η τριάδα των κριτών: Ο Κώστας Καπετανίδης, η Έλλη Κοκκίνου και ο Πέτρος Κωστόπουλος αξιολογούν, συμβουλεύουν και ενθαρρύνουν τους υποψηφίους, καθώς σε κάθε φάση τα κριτήρια επιλογής γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

Μάθετε τις ιστορίες όσων τα κατάφεραν και μπήκαν στην τελική εκατοντάδα, μοιραστείτε την αγωνία και την έντασή τους καθώς διεκδικούν μια θέση στα live και ξεχωρίστε τα δικά σας φαβορί.

Απόψε στις 21:00