Grand Prix Καναδά: Το σιρκουί Gilles Villeneuve φιλοξενεί τον έβδομο γύρο!

Την Κυριακή στις 21:00 η έναρξη του αγώνα.

Ο Alpha εξασφάλισε και για το 2015 τα δικαιώματα προβολής των αγώνων της Formula 1. Μία ακόμη χρονιά με ανατρεπτικές μονομαχίες, πάθος και συγκινήσεις. Δεκαεννιά Grand Prix. Δεκαεννιά Κυριακές με άφθονο θέαμα από πίστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μετά το «έγκλημα» της Mercedes AMG Petronas στο Πριγκιπάτο του Μονακό και την άδικη «τιμωρία» του Lewis Hamilton που του στέρησαν μία… δική του νίκη, την Κυριακή 7 Ιουνίου, το σκηνικό μεταφέρεται στον Καναδά. Το σιρκουί Gilles Villeneuve, στο μαγευτικό Μόντρεαλ, φιλοξενεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη βαθμολογία του οποίου η νίκη του Rosberg στο Μονακό, έδωσε νέα διάσταση. Μπορεί στον Καναδά να μην υπάρχουν κότερα και σαγηνευτικές παρουσίες, υπάρχουν όμως μπαριέρες και τοίχοι, με αποκορύφωμα τον περίφημο «Τοίχο των Πρωταθλητών». Τα λάθη σπάνια συγχωρούνται και το αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει συχνά την εμφάνισή του.

Η αγωνιστική διαδρομή απλώνεται στο νησάκι της Παναγίας, στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου και εκτυλίσσεται στις εγκαταστάσεις που είχαν κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Τα φρένα καταπονούνται ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ τα λάστιχα πραγματικά υποφέρουν. Πέρυσι, το Grand Prix Καναδά αποτέλεσε πεδίο της πρώτης ήττας των «ασημί βελών», δια χειρός του Daniel Ricciardo της Red Bull Racing. Θα γίνουν και φέτος ανατροπές;

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα ξεκινήσει στις 21:00, με τον Πάνο Σεϊτανίδη στην περιγραφή και τους Σταμάτη Κατσίμη (οδηγός αγώνων) και Κώστα Μπιτσικώκο στον σχολιασμό. Μαζί τους θα βρίσκεται, ακόμη, η Αριάδνη Γερασιμίδου.

Περίπου μία ώρα νωρίτερα, στο «F1 Countdown», μπορείτε να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων: αποκλειστική συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή της Mercedes, Paddy Lowe, καθώς και του μοναδικού Καναδού παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1, του Jacques Villeneuve. Παράλληλα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, μιλάει στο μικρόφωνο του Alpha για το «μαύρο χρυσό» της F1, ενώ ο Romain Grosjean για τη συμμετοχή του σε μουσικό video clip του David Guetta.

Στο www.alphatv.gr/f1 αναρτώνται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διοργανώσεις, ανασκόπηση και πλήρεις πίνακες κατάταξης όλων των Grand Prix. Επίσης, πληροφορίες για τις ομάδες, τους πιλότους, τις πίστες καθώς και το ημερολόγιο των διοργανώσεων.