Γλυκύτατες ηλικιωμένες κυρίες με… φαρμακερά γούστα

Η απολαύστική μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» συνεχίζεται στο Παλλάς μέχρι 1 Ιουνίου.

Από έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών παρουσιάζεται με μοναδική επιτυχία στο Παλλάς η κατάμαυρη, ξεκαρδιστική κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα». Με πωλήσεις εισιτηρίων που αγγίζουν τις 20.000 σε διάστημα δύο εβδομάδων η παράσταση έχει κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό για τις απολαυστικές ερμηνείες του Σταμάτη Φασουλή και του Πέτρου Φιλιππίδη, ως γλυκύτατες ηλικιωμένες κυρίες με… φαρμακερά γούστα.

Το «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» είναι μια εξωφρενική μαύρη κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής, αναδεικνύοντας δεξιοτεχνικά το ιδιότυπο χιούμορ και την ευρηματικότητα του κειμένου, αφού οι θεατές γελάνε με πράγματα που σε κανένα άλλο έργο δεν έχουν γελάσει τόσο πολύ!!!

Το έργο ανέβηκε αρχικά στο Μπροντγουέη το 1941 και μεταφέρθηκε το 1944 στο σινεμά από τον μεγάλο Φρανκ Κάπρα για να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Κάρι Γκράντ ερμηνεύοντας έναν κριτικό θεάτρου που επισκέπτεται τις γεροντοκόρες θείες του. Με έκπληξη θ’ ανακαλύψει ότι οι γλυκές αυτές γριούλες έχουν ένα περίεργο χόμπι. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Όλη η οικογένεια έχει πολύ ιδιαίτερους τρόπους για να διασκεδάζει…

Απόδοση-σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς-Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία

Πρωταγωνιστούν:
Σταμάτης Φασουλής – Πέτρος Φιλιππίδης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Φάνης Μουρατίδης – Τζένη Θεωνά
Δόκτωρ Αϊνστάιν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.