Γλυκές Αλχημείες: Υγρή τούρτα σοκολάτας

Γλυκές Αλχημείες

Σήμερα στις 20:00 στον ΣΚΑΙ.

Οι τελευταίες Γλυκές Αλχημείες του 2016 είναι εδώ, και ο Στέλιος Παρλιάρος ανυπομονεί να μας δείξει τις πιο όμορφες ιδέες του για να υποδεχτούμε το νέο έτος όπως του αξίζει το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για μια απολαυστική αλλά και… τυχερή πρωτοχρονιά, γλυκά με σχήμα κυκλικό, για να «κλείσει ο κύκλος» της χρονιάς με επιτυχία: υγρή τούρτα σοκολάτας με πλούσια γέμιση από σοκολάτα και μαρμελάδα μύρτιλλο, λευκή τούρτα με μαρέγκα και αρωματική κρέμα μαστίχας, και υπέροχα τρουφάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι. Γεύσεις, αρώματα και χρώματα άκρως γιορτινά, γιατί γιορτές χωρίς γλυκό… απλά δε γίνονται!

Υγρή τούρτα σοκολάτας, με γέμιση από πληθωρική σοκολάτα 80% κακάο και μαρμελάδα μύρτιλλο. για πλούσια αλλά και ισορροπημένη γεύση. Ο Στέλιος τη διακοσμεί με ολόκληρα godji berries και σοκολάτα, για ένα αποτέλεσμα που θα ομορφύνει κάθε πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Για τη συνέχεια, μια λευκή τούρτα από βάση μαρέγκας σε τρία επίπεδα, με γέμιση αρωματισμένη με αγνό μαστιχέλαιο. Γαρνιρισμένη με φύλλα λευκής σοκολάτας και ασημιού, δείχνει τόσο εντυπωσιακή που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι δε χρειάζεται καν ψήσιμο!

Για το τέλος, τα πιο εύκολα και νόστιμα τρουφάκια. Με απλά υλικά της ελληνικής φύσης, όπως μανταρίνι, μέλι, αμύγδαλο και ακατέργαστο σουσάμι, και γεύση πρωτότυπη αλλά εντελώς εθιστική.