Γλυκές Αλχημείες: Τι θα δούμε σήμερα

Γλυκές αλχημείες

Σήμερα στις 20:00 στον ΣΚΑΙ.

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» σε μια εκπομπή με αλμυρή πινελιά! Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Στέλιος Παρλιάρος βάζει μια αλμυρή πινελιά, για να μας αποδείξει ότι η ζάχαρη ποτέ δε φοβήθηκε το αλάτι! Οι συνταγές είναι μια νόστιμη τούρτα με τυρί κρέμα, ένα πλούσιο και πρωτότυπο φοντάν σοκολάτας με αχλάδι και blue cheese που συνοδεύεται από χειροποίητο παγωτό wasabi και ένα υπέροχο κέϊκ με σολομό και άνηθο. Για το τέλος, ο Στέλιο μας δείχνει ένα γρήγορο αλλά σούπερ αρωματικό dressing με μάνγκο και φρέσκα αρωματικά βότανα.

Τούρτα με φρέσκο τυρί κρέμα. Μια δροσερή και ελαφριά συνταγή για ένα νόστιμο και ωραίο αποτέλεσμα. Απόλαυση σε στρώσεις, φτιαγμένη με απλά υλικά όπως τυρί, γιαούρτι και φέτες από φρέσκια ντομάτα και αγγούρι. Μια δημιουργία πιο χορταστική από γλυκό, αλλά και πιο ελαφριά από αλμυρό σνακ.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ το blue cheese σε γλυκό, η επόμενη συνταγή του Στέλιου είναι η τέλεια ευκαιρία για να τολμήσετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα! Ένα φοντάν από πλούσια σοκολάτα 70% κακάο και πολτό από φρέσκα αχλάδια, που συνδυάζεται με blue cheese και προσφέρει μια εντελώς ξεχωριστή  γεύση. Συνοδεύεται με χειροποίητο παγωτό wasabi, για μια πολυδιάστατη γευστική εμπειρία.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος θα φτιάξει ένα λαχταριστό αλμυρό κέικ σολομού. Καπνιστός σολομός και τυρί regato συνδυάζονται σε μια υπέροχη, ελαφρώς αλμυρή ζύμη που αρωματίζεται με φρέσκα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το τέλος, ένα εύκολο και πεντανόστιμο dressing που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα το κέικ σολομού αλλά και να απογειώσει κάθε σαλάτα. Γεμάτο αρώματα από μάνγκο, λάιμ, τσίλι και φρέσκα μυρωδικά, με χουρμάδες που προσφέρουν ενδιαφέρουσα υφή.