Γλυκές Αλχημείες με τούρτα καταΐφι

Υπέροχα γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις «Γλυκές Αλχημείες» το Σάββατο 2 Απριλίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Στέλιος Παρλιάρος προσφέρει όλη του την έμπνευση για να βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. Θα δούμε λοιπόν μια εντυπωσιακή τούρτα καταΐφι που περνάει την έννοια σιροπιαστό γλυκό σε άλλη διάσταση, και μια συνταγή για μπράουνις εντελώς ξεχωριστή, χάρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό, που αποτελεί ένα νέο …όπλο στα χέρια του ζαχαροπλάστη!

Η τούρτα καταΐφι που θα δείξει ο Στέλιος θα ικανοποιήσει σίγουρα όλους τους λάτρεις των σιροπιαστών. Συνδυάζει φύλλο κρούστας και καταΐφι, ενώ το πλούσιο μείγμα ξηρών καρπών που φωλιάζει ανάμεσά τους είναι ελαφρά αρωματισμένο με ξύσμα φρέσκου πορτοκαλιού. Διαφορετικές υφές, γεύσεις και αρώματα σε ένα γλυκό έξω από τα συνηθισμένα!
Το μπράουνι έχει τη φήμη του γρήγορου και εύκολου γλυκού. Κάποιες φορές, όμως, δημιουργία σημαίνει να μπορείς να βλέπεις ακόμα και τα εύκολα, αλλιώς! Γι’ αυτό, ο Στέλιος προτείνει μια ανανεωμένη συνταγή για μπράουνις, που περιέχει πολτοποιημένα βραστά παντζάρια, φρέσκο τζίντζερ και κουβερτούρα 66% κακάο.
Δημιουργικότητα σημαίνει να αγαπάς ό,τι κι αν κάνεις. Ίσως μια φρέσκια ματιά να είναι το μόνο που χρειάζεται για να ερωτευτούμε ξανά γεύσεις και συνταγές ήδη γνωστές και αγαπημένες!