Γλυκές Αλχημείες… αρώματα της άνοιξης

Σήμερα στις 20:00, στον ΣΚΑΪ, με τον Στέλιο Παρλιάρο...

Η κουζίνα του Στέλιου γεμίζει από αρώματα της άνοιξης, με τρεις εκπληκτικές συνταγές εμπνευσμένες από το ρόδο του Ισπαχάν. Το χιλιοτραγουδισμένο αυτό άνθος, που έφεραν στην Ευρώπη οι Σταυροφόροι από τη μακρινή Περσία, συνδυάζεται μοναδικά με ολόγλυκα και τονωτικά σμέουρα, αλλά και με τον μαργαριταρένιο καρπό του εξωτικού λίτσι, του φρούτου που λατρεύεται σε όλη την Άπω Ανατολή εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Υπέροχα αρώματα και λεπτές γεύσεις σε τρία επιδόρπια στις

Το ζελέ με τριαντάφυλλο, λίτσι και σμέουρο θα φτιάξει ο Στέλιος Παρλιάρος και περιλαμβάνει τρεις στρώσεις. Καθεμιά έχει το δικό της αρωματικό αποτύπωμα, αλλά, με τόσα φρούτα και λουλούδια, όλες ξεχειλίζουν φρεσκάδα και φινέτσα. Ανάλαφρη υφή, εξαιρετική γεύση, υπέροχα χρώματα και μεθυστικές ευωδίες: απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!
Στη δεύτερη συνταγή της ημέρας, θα δούμε ένα ωραίο βουτυρένιο κέικ να γίνεται βασιλιάς της άνοιξης, απλά προσθέτοντας ροδόνερο, σμέουρα και λίτσι. Η μαγεία ολοκληρώνεται με ένα ρόδινο, φρουτένιο γλάσο, σε ένα κέικ που αναδεικνύει με το παραπάνω όλα τα εκλεκτά συστατικά του.

Και μια μους με τριαντάφυλλο, λίτσι και σμέουρο. Λευκή σοκολάτα και κρέμα γάλακτος αρωματίζονται με ροδόνερο και ολοκληρώνονται γαρνίροντας με φρέσκα σμέουρα και λίτσι. Προσθέτοντας στη γαρνιτούρα και ροδοπέταλα, έχουμε το πιο ρομαντικό επιδόρπιο για να εκφράσουμε με τον πιο γλυκό τρόπο τον έρωτά μας για την άνοιξη!