Γιώργος Λιάγκας κατά εκκλησίας: «Μιλήστε ειλικρινά ρε, μην λέτε ψέματα στον κόσμο…»

«Η εκκλησία είναι μπίζνα. Πολλοί σημαντικοί και πλούσιοι επιχειρηματίες…».

Για τις απόψεις της εκκλησίας πάνω στο σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και για τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κορίνθου για τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα, μίλησαν στο Πρωινό. Αρχικά στην εκπομπή παραχώρησε συνέντευξη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, οι απόψεις του οποίου έφεραν την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε στην Σάσα Σταμάτη: «Αν δεχθούμε ότι δήθεν οφείλεται για την ομοφυλοφιλία κάποια στρέβλωση του γονιδιόματος, τότε θα πρέπει με την ίδια ευχέρεια και λογική να δικαιολογήσουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία. Αν είναι DNA για τον ομοφυλόφιλο, τότε είναι και για τον παιδόφιλο, τον κτηνοβάτη, σαδομαζοχιστή. Είδα ιατρικές μελέτες που έλεγαν ότι από την παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος, αυξήθηκε ο καρκίνος του στόματος σε ποσοστό 80%. Δεν έχει θέση στο ιερό σώμα των κληρικών πρόσωπο με τόσο γεώδη και βαρβαρώδη πάθη».

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε με τη σειρά του: «Ο άνθρωπος είναι μορφωμένος, είναι επιστήμονας, μιλάει καλά ελληνικά και γι’ αυτό είναι επικίνδυνος, όχι ο ίδιος, ο λόγος του. Ο παιδόφιλος και ο κτηνοβάτης είναι παραβατική πράξη. Δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον κτηνοβάτη, τον παιδόφιλο, τον σαδομαζοχιστή και τον ομοφυλόφιλο», ενώ όσον αφορά τον Μητροπολίτη Κορίνθου: «Αυτοί απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο που θέλουν να ακούσουν αυτά τα πράγματα. Η εκκλησία είναι μπίζνα. Πολλοί σημαντικοί πλούσιοι επιχειρηματίες, που είναι κοντά στην εκκλησία, πάνε σε μοναστήρια και ναούς και κάνουν τεράστιου ύψους δωρεές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή δεν πρέπει να χάσουμε τα πελατάκια μας, μιλήστε ειλικρινά ρε, μην λέτε ψέματα στον κόσμο».