Γιώργος Λιάγκας: «Για τον Νικήτα Κακλαμάνη υπήρχε μια αίσθηση ότι…»

«Και βλέπεις ότι δίνει ο άνθρωπος μια συνέντευξη και λέει ότι είχε δύο συντρόφους γυναίκες χρόνια...».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εφημερίδα Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη διάβασαν στο Πρωινό:

Γιατί δεν κάνατε οικογένεια; Δεν θέλατε ή δεν προέκυψε;
Δεν το κυνήγησα, για να είμαι ειλικρινής. Ηταν και επιλογή. Μέχρι τα 45, ήμουν «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» στην προσωπική μου ζωή. Στη δουλειά μου πρώτος πήγαινα, τελευταίος έφευγα. Δεν μπορούσα να μπω στη διαδικασία να ρωτώ μια γυναίκα «Γουστάρεις να πάμε εκεί;» ή να έχω και ένα παιδί. Οταν μάθεις να ζεις μόνος σου, μετά, στη συμβίωση, όταν τα βρίσκεις άσχημα, σου φταίει ακόμα και να κοιμηθείς στο κρεβάτι με κάποιον άλλον. Ακόμα και η ανάσα του διπλανού σου.

Τι σας χαλαρώνει;
Αυτό που με ριλαξάρει -και το κάνω δύο φορές την εβδομάδα- είναι να γεμίζω την μπανιέρα μου, να βάζω τα αφρόλουτρά μου και να έχω μαζί τσιγάρο, καφέ και εφημερίδες για μισή ώρα. Αυτή τη μισή ώρα δεν θέλω ούτε μύγα να πετάει.

Βρέθηκε κάποια γυναίκα που θα μπορούσατε να την παντρευτείτε;

Ναι, δύο φορές. Η μία ήταν συνάδελφός μου, στα νεανικά χρόνια, η Εφη. Με τρόμαξε η ώρα που θα έπρεπε να βάλω «χειροπέδες». Η άλλη ήταν όταν ήμουν ευρωβουλευτής. Ηταν ξένη, η Εβελιν, Φλαμανδέζα και νόμιζα ότι οι ξένες είναι πιο ελεύθερες. Τελικά, καμία σαν τις Ελληνίδες. Δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει γιατί, ενώ δεν είχα γιορτή και γενέθλια, έπρεπε να καλέσω πέντε φίλους στο σπίτι. Της φαινόταν εξωπραγματικό. Οταν, δε, βάζαμε και ακούγαμε ελληνικά CD, πίστευε ότι έπρεπε να ήμασταν στο Δρομοκαΐτειο.

Ενώ όλοι σχολίασαν τα μπάνια με τα αφρόλουτρα, ο Γιώργος Λιάγκας στάθηκε σε κάτι άλλο: «Δημιουργείται μια αίσθηση για έναν άνθρωπο από την κοινωνία και του βγάζουμε και ένα όνομα -όχι ότι είναι καλό ή κακό- ή τον κατατάσουμε κάπου. Για τον κ. Κακλαμάνη, λοιπόν, υπήρχε μια αίσθηση ότι… Και βλέπεις ότι δίνει ο άνθρωπος μια συνέντευξη και λέει ότι είχε δύο συντρόφους γυναίκες χρόνια…».

https://www.youtube.com/embed/yakOQCj6Ets