Γιώργος Καπουτζίδης: Τι είπε για τον gay ρόλο που υποδύεται στην Εθνική Ελλάδος;

«Εγώ ήθελα να γράψω έναν χαρακτήρα, του οποίου η προσωπικότητα δεν πηγάζει από τα γεννητικά του όργανα».

Για τον gay ρόλο που υποδύεται στην Εθνική Ελλάδος μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Χριστίνα Λαμπίρη και εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον ρόλο.

«Τις περισσότερες φορές, ο ομοφυλόφιλος στην ελληνική μυθοπλασία, συνήθως είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται ελαφρώς κενός και με το μυαλό του να καταλαμβάνεται κατά 99,9% από το σεξ. Ασχολείται με το “ο τάδε μου άρεσε, εκείνος μου άρεσε, χώρισα από τον τέτοιον”. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Εγώ ήθελα να γράψω έναν χαρακτήρα, του οποίου η προσωπικότητα δεν πηγάζει από τα γεννητικά του όργανα. Έχει ηθικές αξίες, ηθικές αρχές, είναι τίμιος, έχει πίστη στην φιλία, έχει πίστη στον σύντροφό του, έχει αγάπη μέσα του, έχει προτερήματα, έχει ελαττώματα.

Είναι προτέρημα το να είναι τίμιος, είναι ελάττωμα το να είναι με παρωπίδες και φοβερά αυστηρός. Είναι ένας άνθρωπος, είναι μια προσωπικότητα. Δεν είναι ένα κινούμενο μόριο. Αυτό ήταν πάρα πολύ βασικό. Σαν αυτόν τον άνθρωπο, είναι εκατομμύρια οι ομοφυλόφιλοι σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι έπρεπε να το δείξουμε μια φορά. Σαν να καταντάει λίγο άδικο και χαζό το να λέμε ότι “θα δείξουμε κλασικά αυτό το πράγμα”. Ακυρώνεις συναισθήματα, ακυρώνεις σκέψεις και στην τελική νομίζω πως όλοι οι χαρακτήρες που έδειξα, ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, ήταν άνθρωποι με τις πληγές τους, με τα πιστεύω τους, με τα θέλω τους, με τη γνώση τους, με τα πρέπει τους. Ήταν χαρακτήρες, προσωπικότητες. Νομίζω ότι το κατάφερα. Ήταν πολύ ανθρώπινοι οι χαρακτήρες».