Γιώργος Καπουτζίδης: «Αυτό είναι το φινάλε της Εθνικής Ελλάδος»

«Σκεφτόμουν «τώρα αυτός δεν ντρέπεται που με ρωτάει κάτι που είναι τόσο αδιάκριτο και τόσο αγενές;» Δεν είναι δημοσιογραφία, είναι απλώς αγένεια».

Καλεσμένος του Θανάση Αναγνωστόπουλου ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μίλησε στο Manifesto του JoinUs για την αναβολή της «Εθνικής Ελλάδος» και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, αποκαλύπτοντας πως ολοκληρώνεται η ιστορία.

Για το τέλος της Εθνικής Ελλάδος: «Αυτή η ιστορία τελειώνει σε ένα παγοδρόμιο της Ευρώπης, όπου η Εθνική Ελλάδος διαγωνίζεται στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό είναι το φινάλε, αυτός ήταν ο στόχος, αυτό είναι το τέλος αυτής της διαδρομής, αυτών των γυναικών και χρειαζόταν να πάμε 15 μέρες στο εξωτερικό.»

Για τους γκέι χαρακτήρες: «Οι πιο κακοποιημένοι χαρακτήρες στην ελληνική μυθοπλασία και θα βάλω και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι πραγματικά οι γκέι χαρακτήρες γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο και νομίζω μας έχει πάει και πολύ πίσω.

Για το λόγο που «χάθηκε» με την παρέα του «Παρά Πέντε»:
Άλλαξαν οι συνθήκες. Ήμασταν πάρα πολύ δεμένη παρέα. Η καθημερινότητά μας ήταν κοινή. Η προσωπική μου ζωή ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτός είναι ένας λόγος που όσο ήμουν στο «Παρά Πέντε» έχασα άλλους φίλους που είχα πριν. Και ευτυχώς, κάποιους τους ξαναβρήκα. Αλλάζει η καθημερινότητά σου, κάνεις άλλες παρέες, κάνεις άλλες σχέσεις, είναι σα να μου λες «γιατί δεν κάνεις παρέα με τους φίλους από το Λύκειο». Γιατί δεν γίνεται.

Για τα μίντια την περίοδο του «Παρα πέντε»:«Μιλάμε για μία περίοδο που δεν είναι και η χρυσή περίοδος της δημοσιογραφίας, ίσα ίσα που θα είναι από τις πιο μελανές. Θέλω να πω ότι είδατε κι εσείς στο επάγγελμά σας να μπαίνουν άνθρωποι που πολλές φορές ήταν και χαμηλού επιπέδου. Θέλω να πω ότι γέμισαν τα media από ανθρώπους που μπορεί αν μην είχαν και ιδιαίτερη αισθητική, μπορεί να μην είχαν και ιδιαίτερη ηθική. Στην τηλεόραση με την οποία μεγάλωσα εγώ, η Λιάνα Κανέλη έπαιρνε συνετεύξεις, μετά δεν ίσχυε το ίδιο στη δεκαετία του '00. Ερχόταν ο άλλος με το μικρόφωνο και σε ρωτούσε αδιανόητα πράγματα και σκεφτόμουν «τώρα αυτός δεν ντρέπεται που με ρωτάει κάτι που είναι τόσο αδιάκριτο και τόσο αγενές;» Δεν είναι δημοσιογραφία, είναι απλώς αγένεια».

https://www.youtube.com/embed/hZ_67dBT1dE