«Γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος φαίνεται να μην είναι πια ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα»;

Λάκης Λαζόπουλος

«Αυτή ήταν μόνο η αρχή του τέλους...»

Αιχμηρή κριτική στον Λάκη Λαζόπουλο και την στροφή που έκανε κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» ασκεί η Αφροδίτη Γραμμέλη στο Down Town αυτής της εβδομάδας.

Λάκης Λαζόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Τους πήρατε τα σπίτια; Τελειώσατε!»

Η γνωστή τηλεκριτικός γράφει μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που οι τηλεοπτικοί του αντίπαλοι, Ράδιο Αρβύλα, γλεντούν τη Nielsen με 50άρια, ο ίδιος ξαφνικά βρίσκεται να αγκομαχά με ένα 30% και με το σύνολο τηλεθεατών που συγκεντρώνει ένα επεισόδιο σαπουνόπερας. Οι επιθέσεις της κριτικής, των αρθρογράφων αλλά και του κόσμου είναι σφοδρές. Ο Λαζόπουλος χρεώνεται σχεδόν συνενοχή για τα όσα συνιστούν αβάσταχτο βάρος για την κοινωνία και δεν πείθει πλέον.

Όλα αυτά όμως μέχρι πρόσφατα, γιατί στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι έγινε η έκπληξη, η μεγάλη ανατροπή…

Ο Λάκης Λαζόπουλος κατεβαίνει από το κυβερνητικό πλοίο, έστω και για τις κάμερες. Η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ξέρει καλά, είναι πανέξυπνος, πως αυτή είναι η χαριστική βολή για την κοινωνία, πως αυτό δεν θα δικαιολογηθεί με τίποτα. Ξέρει επίσης ότι όλο αυτό θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει άλλο κόστος για το Τσαντίρι του. Ο πάλαι ποτέ απίθανος και χαρισματικός Μήτσος, ο οποίος αφουγκραζόταν με μοναδική ευστροφία την κοινωνία και τα θέλω της, πλέον συνειδητοποιεί πως ο κόσμος είναι απέναντί του και όχι στο πλάι του. Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει τον πιο λαοφιλή και χαρισματικό υποστηρικτή του, ο οποίος ουσιαστικά πλέον δηλώνει αδυναμία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος καταλαβαίνει ότι αυτή η σχέση οφείλει, τουλάχιστον στη δημόσια εκδοχή της, να οδηγηθεί σε μερική ρήξη. Φοβούμενος ίσως τις αντιδράσεις, αλλά κυρίως το προσωπικό του κόστος. Η σχέση του με την τηλεόραση είναι σχέση ζωής. Ως παμπόνηρος άνθρωπος υπολόγισε πως αν είναι το πλοίο να βουλιάξει έχεις περισσότερες ελπίδες να πηδήξεις πριν βρει βράχο, παρά να παραμείνεις ναυαγός. Για κανέναν πρωθυπουργό και για κανένα πολιτικό όραμα δεν θα θυσίαζε την εκπομπή του και τον τηλεοπτικό θρόνο του ο οποίος άρχισε να τρίζει επικίνδυνα».