Γιατί καθυστερεί τόσο ο ελληνικός τελικός της Eurovision;

Γιατί παίρνει αναβολή; Πότε θα πραγματοποιηθεί; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες...

Το πρώτο μεγάλο χαστούκι ήρθε με την ανακοίνωση της Κύπρου – ότι δεν είναι σε οικονομική θέση – να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Η είδηση πάγωσε τους πάντες και πολλά σενάρια ακούστηκαν και για την ελληνική συμμετοχή.

Στο παρά πέντε οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιλέξουν το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστούν, με τελικό στόχο την εκπροσώπηση της χώρας το Μάιο στη Κοπεγχάγη. Πριν λίγες εβδομάδες είχαν αρχίσει δειλά-δειλά να ακούγονται τα τέσσερα επικρατέστερα ονόματα που θα έπαιρναν μέρος στον ελληνικό τελικό. Αρχικά οι υποψήφιοι συμμετέχοντες ήταν ο Κώστας Μαρτάκης και η Κρυσταλλία , ενώ δύο μέρες αργότερα η «λίστα» συμμετεχόντων εμπλουτίστηκε από το νεανικό συγκρότημα Freaky Fortune και την Joshefine.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς παραμένουν οι ίδιοι. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδη, ήταν η σίγουρη λύση των υπευθύνων αφού πάτησαν στην περσινή επιτυχημένη συνταγή: ένα ταιριαστό και δοκιμασμένο ζευγάρι που απέσπασε σε γενικές γραμμές καλές κριτικές για τη περσινή τους εμφάνιση, τόσο για τις ατάκες του Καπουτζίδη όσο και για την άνεση της τραγουδίστριας με τον φακό.

Τι και αν είχε ανακοινωθεί – και μάλιστα επίσημα- ότι ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 5 του Μάρτη;
Λίγο η κρίση, λίγο η αναβλητικότητα, λίγο οι οικονομικές οφειλές της προηγούμενης χρονιάς – που δεν ξέρουμε τελικά πότε και από ποιον εξοφλήθηκαν- ανέβαλαν την λαμπερή βραδιά για μία εβδομάδα αργότερα!

Συμφωνά με τις τελευταίες πληροφορίες του ZappIt, ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί (όπως όλα δείχνουν) την Τρίτη 11 Μαρτίου.

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι άνθρωποι πίσω από τα φώτα της βραδιάς. Μπορεί όλα να έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τόσο το κομμάτι του διαγωνισμού, του τραγουδιού και της παρουσίασης όμως ένα θέμα -καθόλου ασήμαντο- εκκρεμεί και αγχώνει τους υπεύθυνους: το μέρος που θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός.

Ακόμα και οι υποψήφιοι δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα συμβεί αφού κάθε μέρα τους ανακοινώνονται νέες παράμετροι και λεπτομέρειες τις οποίες δεν γνώριζαν από την αρχή. Για την ιστορία, πριν λίγες ημέρες ακουγόταν έντονα η φήμη ότι ο ελληνικός τελικός θα γινόταν με απευθείας ανάθεση και όχι με ψηφοφορία.

Όλα είναι πιθανά και τίποτα δεν είναι δεδομένο! Για να δούμε τι μας περιμένει…

Διαβάστε όλα τα νέα για την Eurovision εδώ!