Γιάννης Σερβετάς: «Μιλάω με μεγάλη άνεση για το θάνατο του πατέρα μου, γιατί…»

«Ο πατέρας μου ήταν ψιλικατζής, αλλά φιλόσοφος ψιλικατζής. Έλεγε : «Κόψ'το για να μην...»

Ο Γιάννης Σερβετάς σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει μίλησε στον Θανάση Πάτρα και στην εκπομπή «Τα λέμε…» για την απώλεια του πατέρα του, αλλά και για τις προσωπικές του σειρήνες, όπως το τσιγάρο, τις οποίες νικά…

«Έχω να καπνίσω τρία χρόνια. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη νίκη αυτή που έκανα γιατί και η «σειρήνα» του τσιγάρου υπάρχει παντού δίπλα μου. Είναι μία μάχη την οποία τη δίνω και την χαρίζω απλόχερα στο γιο μου, σε ανθρώπους που αγαπώ. «Αφού το έκανα εγώ, μπορείς κι εσύ» με αυτή τη λογική πάει μέσα μου.»

Μιλώντας για τον πατέρα του ο Γιάννης Σερβετάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου ήταν ψιλικατζής, αλλά φιλόσοφος ψιλικατζής. Έλεγε : «Κόψ'το για να μην τραβήξει ο γιος σου, αυτά που τραβάς εσύ από εμένα. Γιατί εγώ ήμουν συνέχεια δίπλα του, τρέχαμε στα νοσοκομεία, στις εγχειρήσεις … του στάθηκα σα κόρη που λένε. Ήταν φανατικός καπνιστής, το είχε κόψει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Όπως λέω «πέθανε» ο πατέρας μου, δεν τον «έχασα» που λένε μερικοί, λες και είναι 20ευρω από την τσέπη. Τον έχασα, τον έκλαψα, τον κλαίω ακόμα και δεν τον αφήνω να φύγει τον κουβαλάω μαζί μου. Για αυτό και στις παρουσιάσεις μιλάω για αυτόν. Μες τους φίλους μου, με πολυ μεγάλη άνεση μιλάω για το θάνατο του πατέρα μου γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής. Μου το έμαθε κι αυτό ο πατέρας μου.»

https://www.youtube.com/embed/hAFJHVlakso