Γιάννης Μαργάρης: Ο νικητής του Voice εξομολογείται για τη βραδιά του τελικού!

Γιάννης Μαργάρης

«Περίμενα ότι ο Καπουτζίδης θα έλεγε το δικό της όνομα! Ότι εκείνη θα κέρδιζε. Αν προσέξετε το απόσπασμα, όταν ο Γιώργος είπε ότι κέρδισα εγώ, απόρησα».

Στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη έδωσε συνέντευξη ο νικητής του The Voice, Γιάννης Μαργάρης.

[dfp_ads id=236982]

Πρόλαβες να κοιμηθείς;

Κοιμήθηκα την τρίτη ημέρα. Τις δύο πρώτες δεν πρόλαβα να κλείσω μάτι! Από το βράδυ του τελικού και για τις δύο επόμενες ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε μία στιγμή. Είχα τρελή υπερένταση. Δεν συνειδητοποίησα ακόμα ότι όλα αυτά γίνονται επειδή κέρδισα το «The Voice».

Σήμερα, πώς αντιμετωπίζεις όλη αυτή τη δημοσιότητα;

Καλά, μη φανταστείς ότι γίνεται χαμός, αλλά με αναγνωρίζουν όταν βγαίνω έξω. Κοίτα, όταν ήμουν μικρός, ακόμα και σήμερα δηλαδή, δεν μου άρεσε η δημοσιότητα. Ποτέ δεν φαντάστηκα τον εαυτό μου διάσημο και αναγνωρίσιμο! Με τρόμαζε αυτή η ιδέα. Μου αρέσει η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο – θα σε σταματήσουν, θα σου κορνάρουν στο δρόμο… Ως άνθρωπος είμαι χαμηλών τόνων. Θα προτιμήσω ένα χαλαρό χώρο να πιω το ποτό ή τον καφέ μου, να πάω κάπου ήρεμα με την παρέα μου, παρά κάπου που να γίνεται πανικός. Δεν βγαίνω, άλλωστε, κάθε μέρα στα clubs και δεν μου αρέσει ο συνωστισμός. Οπότε, πιστεύω ότι όλο αυτό που ζω τώρα, δεν θα κρατήσει πολύ. Άντε τέσσερις μήνες. Δεν θα είμαι συνεχώς μέσα στη δημοσιότητα και θα χαλαρώσει αυτό το πράγμα, θα πάρει μια κανονικότητα.

Μου μιλάς για την ανάγκη σου να είσαι μόνος. Σου αρέσει η μοναχικότητα;

Δεν μου αρέσει η μοναξιά. Η μοναχικότητα είναι άλλο πράγμα. Μένεις μόνος λίγο με τον εαυτό σου, μιλάς, ηρεμείς, τα βρίσκεις με σένα. Δεν θα επιλέξω, όμως, ποτέ να μείνω μόνος μου στη ζωή, χωρίς φίλους και παρέες. Αλλά, θέλω να μένω μόνος κάποιες στιγμές για να ηρεμώ. Ακόμη και τώρα που μιλάμε, το μυαλό μου δεν είναι ήσυχο. Γυρνάω πάλι στη βραδιά του τελικού…

Τότε να σε ρωτήσω, όταν ήσουν στη σκηνή με την Κασσιανή…

Περίμενα ότι ο Καπουτζίδης θα έλεγε το δικό της όνομα! Ότι εκείνη θα κέρδιζε. Αν προσέξετε το απόσπασμα, όταν ο Γιώργος είπε ότι κέρδισα εγώ, απόρησα. Παίρνω μία γκριμάτσα απορίας, του τύπου «μα τι λέει αυτός τώρα;». Δεν το πίστευα ποτέ!

Ποιο ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που έκανες όταν κέρδισες το παιχνίδι;

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, για τις επόμενες 24 ώρες δεν χρησιμοποίησα το κινητό μου. Μόνο στη μάνα μου απάντησα, η οποία πήρε να μου πει «συγχαρητήρια» με κλάματα. Βασικά δεν μιλούσε, μόνο έκλαιγε. Έκλαιγε συνεχώς, μου έλεγε πόσο χαρούμενη ήταν. Αλλά, με κλάματα. Κλασική Κύπρια μάνα!

Ο Κωστής Μαραβέγιας τι σου είπε;

Ο Κωστής με πίστευε πολύ. Μου είπε πως ήταν απλά μία νίκη. Τίποτε άλλο. Το παιχνίδι είναι μια ευκαιρία, ώστε να μου ανοίξουν κάποιες πόρτες στις οποίες, μέχρι πρόσφατα, δεν είχα καν πρόσβαση. Το ότι αναδείχτηκα νικητής του «The Voice», δεν λέει κάτι.

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κερδίσεις αν επέλεγες άλλον coach, εκτός του Μαραβέγια;

Όχι, αυτό δεν το πιστεύω. Ο Κωστής έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με βοήθησε να διαχειριστώ τον εαυτό μου, τις ανασφάλειές μου, μου έδειξε εμπιστοσύνη. Έγινε δικός μου άνθρωπος.

Ενημερώθηκες καθόλου για τον διαδικτυακό πόλεμο που ξέσπασε -και είχε εσένα στο επίκεντρο- ανάμεσα σε Κύπριους και Ελλαδίτες;

Ναι, το έμαθα. Με ενόχλησε πολύ όλο αυτό. Ξέρεις, δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι Κύπριοι ψηφίζουν μόνο τους Κύπριους, γι’ αυτό και κερδίζουν, ενώ οι Ελλαδίτες δεν τα καταφέρνουν. Για μένα αυτή η θεωρία δεν στέκει. Δεν είναι κακό να σε ψηφίζουν οι Κύπριοι, αλλά είναι άσχημο να τα βάζουν όλοι με ένα 21χρονο παιδί, να τον βρίζουν όλοι και να λένε πως είναι «άφωνος» ή «ατάλαντος». Η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Κύπρος ένα εκατομμύριο. Μα, και δέκα φορές να με ψήφιζαν μόνο οι Κύπριοι, και πάλι δεν θα έβγαινα εγώ. Αυτό σημαίνει ότι με υποστήριξαν και Ελλαδίτες. Άρα δεν ισχύουν τα όσα λένε. Γιατί η Ελλάδα με στήριξε πάρα πολύ! Κι αυτό το βλέπω όταν βγαίνω στο δρόμο, με πόση αγάπη και θέρμη με αντιμετωπίζουν.

Θα γυρίσεις στην Κύπρο;

Θέλω να πάω στην Κύπρο. Ίσως τις επόμενες μέρες, δεν ξέρω ακόμη. Να ησυχάσω λίγο, να χαλαρώσω, να μείνω μόνος μου. Να δω τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Να παίξω λίγη μουσική μόνος μου. Είμαι πιεσμένος και θέλω να χαλαρώσω. Δεν ξέρω αν θα με αφήσουν οι υποχρεώσεις μου άμεσα. Πρέπει να κλειστούν κάποιες εμφανίσεις, δουλειές…

Θα συμμετείχες σε ένα σχήμα στα μπουζούκια;

Όχι, δεν θα το έκανα. Δεν είναι άσχημα τα μπουζούκια ή χαμηλής αισθητικής, όπως λένε κάποιοι -γιατί κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα κομμάτια και τα ακούω- όμως, δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ερμηνευτικά αυτά τα τραγούδια. Δεν θα τα πω καλά. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο για έναν καλλιτέχνη να πιάσει δουλειά στα μπουζούκια, σε αντίθεση με μία μουσική σκηνή. Όμως, εμένα το όνειρό μου δεν είναι να βγαίνω στις πίστες και να παίρνω τα χιλιάδες ευρώ. Θέλω να λέω τα κομμάτια που εγώ θα γράφω και θα με εμπνέουν.

Υπάρχουν καλλιτέχνες πρότυπα για σένα;

Καλά, όταν ήμουν μικρός άκουγα Στέλλα Γεωργιάδου και τις Hi 5 (γελάει). Όμως, μου αρέσει ο Κραουνάκης, η Μαρίζα Ρίζου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Μαραβέγιας, ο Μαχαιρίτσας… Είναι πολλοί κι ίσως να αδικώ κάποιους που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή.

Από μικρός τραγουδούσες;

Όχι. Στα 16 μου είχα μία φίλη η οποία με ώθησε να πάω σε ωδείο. Τραγουδούσα τυχαία και μου είπε «ξέρεις ότι έχεις πολύ καλή φωνή;». Εγώ δεν την πίστεψα και νόμιζα ότι μου λέει βλακείες. Λίγο καιρό μετά γράφτηκα στο ωδείο κι έτσι ξεκίνησα.

Στο Αυγόρου μεγάλωσες;

Ναι. Είναι πολύ όμορφο μέρος. Θυμάμαι πως από παιδί ήμουν σχολείο σπίτι, σπίτι σχολείο. Δεν έκανα τρελές δραστηριότητες, όμως, παίζαμε απλά παιχνίδια στις πλατείες με τα άλλα παιδιά. Μικρός ήμουν η ψυχή της παρέας. Τους διασκέδαζα όλους. Αλλά δεν έκανα ποτέ κάτι extreme. H μουσική με έκανε να έχω ωραίες αναμνήσεις, όχι τα παιδικά μου χρόνια. Δεν είναι ότι θυμάμαι τις τέλειες διακοπές που ποτέ δεν έκανα, γιατί είχαμε οικονομικές δυσκολίες και δεν έκανα ούτε ένα ταξίδι. Όλοι οι συμμαθητές μου έφευγαν διακοπές κι εγώ έμενα πίσω στο χωριό.

Στερήθηκες κάτι;

Τα αναγκαία, όχι. Γιατί οι γονείς μου με μεγάλωσαν με εκπληκτικό τρόπο και τους χρωστάω πολλά. Μόνο τα ταξίδια στερήθηκα. Ζήλευα τους συμμαθητές μου που έφευγαν κι εγώ έμενα πίσω. Όμως αυτό μου δημιούργησε ένα απωθημένο: να κάνω πολλά ταξίδια. Να γνωρίσω άλλα μέρη. Και να μάθω να ζω με τα λίγα. Είτε έχω λεφτά στα χέρια μου είτε όχι.

Έχεις κι άλλα απωθημένα;

Μόνο τα ταξίδια και το «The Voice». Δεν με ένοιαζε τόσο η νίκη όσο το να με πάρουν. Σκέψου ότι πριν από δύο χρόνια είχα ξαναπάει στο «The Voice» του ΑΝΤ1 και με έκοψαν!

Αλήθεια; Δεν γύρισε κανένας coach την καρέκλα του;

Δεν έφτασα καν σε αυτό το στάδιο. Με έκοψαν από τα pre-auditions κιόλας. Δεν φάνηκα ποτέ στην κάμερα.