Γιάννης Μαλούχος: Οι απίστευτες αποκαλύψεις για την «Αλίκη στο ναυτικό»!

«Ήταν να μην γυριστεί η ταινία γιατί η Αλίκη...».

Συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος, ο οποίος αποκάλυψε για ποιον λόγο πήρε το ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό», αλλά και τον μεγάλο καβγά που συνέβη στα γυρίσματα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Αλέκο Σακελλάριο.

«Ήρθα και βρήκα τον Αλέκο Σακελλάριο στο γραφείο του και μου λέει “Γιάννη είσαι τυχερός. Αρχίζω την Αλίκη στο ναυτικό και θα παίξεις τον φίλο του Παπαμιχαήλ. Γιατί όμως θα τον παίξεις; Δεν ξέρω τι ταλέντο έχεις, αλλά έχεις μύτη μεγάλη. Θέλω έναν μυταρά”. Με την Αλίκη δεν είχα τίποτα να χωρίσω. Η Αλίκη στο ναυτικό σταμάτησε για έναν μήνα και ήταν να μην γυριστεί γιατί είχε μαλώσει η Αλίκη με τον Σακελλάριο. Ξέρεις τι της είπε ο Σακελλάριος; Η Αλίκη είχε κλειστεί στο καμαρίνι και δεν έβγαινε.

Έξαλλος ο Σακελλάριος, πολύ θυμωμένος, δεν κρατιέται με τίποτα, πάει στο καμαρίνι και χτυπάει την πόρτα. Της λέει “άκουσε εδώ, εγώ την ταινία, είτε θέλεις είτε δεν θέλεις, θα τη γυρίσω. Και ξέρεις πως; Εσύ θα είσαι με το ίδιο σακάκι που ήσουν και θα φαίνεται μόνο το μισό σου το πλευρό, ο ένας όμως και από εκεί και πέρα θα παίζουν οι άλλοι. Εσύ θα υπάρχεις ως Βουγιουκλάκη, με τον ώμο σου μόνο και με το σακάκι σου. Εγώ θα την τελειώσω”. Και από τότε μεσολάβησε ο Φίνος και τα βρήκαν».

Για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά και την “δύναμη” της Αλίκης είπε: «Με τον Δημήτρη ήμουν μια χαρά. Καταπληκτικό παιδί. Η Βουγιουκλάκη, όμως, είχε πάντα την δύναμη. Ήταν η μεγάλη σταρ. Ότι ήθελε έκανε. Και στον Φίνο μέσα αποφάσιζε. Ήταν μια χαρισματική ηθοποιός, έφερνε και τα λεφτά. Αν η Βουγιουκλάκη δεν ήθελε, δεν έπαιζες».