Γιάννης Κρητικός: «Πέρασαν έντεκα live και ποτέ δεν πήραν την πρώτη θέση…»

Γιάννης Κρητικός

Ο Γιάννης Κρητικός αποκαλύπτει τις πιο δύσκολες ενσαρκώσεις που έκανε στο YFSF.

Ο μεγάλος νικητής του «Your Face Sounds Familiar», Γιάννης Κρητικός μίλησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη για τις πρώτες στιγμές μετά το show, αλλά και την αλλαγή που έχει φέρει στην καθημερινότητα του.

«Είναι πρωτόγνωρο για μένα όλο αυτό και με έχει αποσυντονίσει κάπως. Δεν το περίμενα καθόλου! Τα τηλέφωνά μου δεν σταματούν να χτυπούν. Από την άλλη, όμως, ήθελα τη νίκη! Αλλά, ναι, δεν την πίστευα».

Για ποιο λόγο;

«Πέρασαν έντεκα live και ποτέ δεν πήρα την πρώτη θέση. Ήμουν το outsider! Όταν με πήραν για να κάνουμε το ραντεβού στην αρχή με τον ΑΝΤ1, ναι, ήθελα τη νίκη, κάπου μέσα μου την πίστευα κιόλας. Αλλά όταν μπήκα στο παιχνίδι και είδα με ποιους έχω να κάνω, κάπως μου κόπηκαν τα φτερά. Συνέχισα να πιστεύω σε μένα, όμως είδα ότι υπήρχαν πολύ δυνατοί συμπαίκτες. Ήμουν καμικάζι! Μπήκα και είπα «ό,τι κάνεις τώρα, Γιάννη!». Ήθελα να με μάθει ο κόσμος και, παράλληλα, να εκτιμήσει αυτό που κάνω. Νομίζω το πέτυχα.»

Θεωρείς ότι η -τελευταία- μίμηση του Νίκου Ξυλούρη σε ευνόησε, δεδομένου ότι το κοινό ταυτίστηκε πιο εύκολα μαζί σου;

«Αυτό που λες ισχύει, αλλά μόνο εν μέρει – κατά ένα μικρό ποσοστό! Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη μέχρι τώρα πορεία μου. Θα μπορούσα να αποτύχω και να ρεζιλευτώ. Γιατί είναι δύσκολο να κουβαλάς έναν Ξυλούρη επάνω σου. Προσπάθησα για το καλύτερο και η προσπάθειά μου αυτή επιβραβεύτηκε. Επίσης, πέρα των τυχαίων επιλογών, των ατόμων που μιμήθηκα στο παιχνίδι, χάρηκα που δεν έκανα άτομα που μου μοιάζουν. Ξέρεις, χαρούμενα, αστεία κλπ. Πήρα μεγάλο ρίσκο.»

Ποια εμφάνιση σε δυσκόλεψε πιο πολύ;

«Η Ξανθή Περράκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Eros Ramazzoti, o Νίκος Ξυλούρης. Δεν είχα κανένα κοινό μαζί τους. Ούτε στη φωνή, ούτε στον χαρακτήρα, σε τίποτα.»