Γιάννης Δημαράς: Κάποιοι λένε «εσείς είστε λούμπεν μελό δημοσιογράφοι»

«Όταν λοιπόν λέει κάποιος «Μα θα πάτε στην Αννίτα που είναι λούμπεν εκπομπή;». Λέω...»

Η υπόθεση «Κωσταλέξι» που για τρεις δεκαετίες περίπου έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, μετά και την πρόσφατη ιστορία της 36χρονης Μαρίας που ζούσε φυλακισμένη στην Καλλιθέα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και το ΑΝΝΙΤΑgr χθες με καλεσμένους τους δημοσιογράφους Γιώργο Λιάνη και Γιάννη Δημαρά ασχολήθηκε με αυτή με μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και την έρευνα των δημοσιογράφων.

Ολοκληρώνοντας το θέμα ο Γιάννης Δημαράς απευθυνόμενος στην Αννίτα Πάνια, φέρνοντας στο μυαλό του ξανά την εκπομπή «Ρεπόρτερς» που έκαναν μαζί με τον Γιώργο Λιάνη και τον Κώστα Χαρδαβέλλα από το 1981, είπε:

«Όταν πρωτοβγήκε η εκπομπή, εμείς κάναμε αυτό που ξέρουμε να πηγαίνουμε να καταγράφουμε κοινωνικά θέματα τέτοια που η τηλεόραση δεν είχε παρουσιάσει μέχρι τότε. Τότε σε μία συνάντηση, κάποιοι λένε «εσείς είστε λούμπεν μελό δημοσιογράφοι». Λέει αυτός δείχνοντας τον Γιώργο Λιάνη «Και ποιος σου είπε ότι δε θέλουμε να είμαστε αυτό»; Βεβαίως λούμπεν. Εμείς απευθυνόμαστε στους εκδοροσφαγείς – έχει μείνει η λέξη – στους απελπισμένους, στους φυλακισμένους, στους φτωχούς, στους ανθρώπους που έχουν ένα πρόβλημα και κανένας δεν τους παρουσιάζει να το πουν. Όταν λοιπόν λέει κάποιος «Μα θα πάτε στην Αννίτα που είναι λούμπεν εκπομπή;». Λέω «βέβαια και θα πάμε, που να πάμε δηλαδή; Εκεί πρέπει να πάμε». Και το τρίτο που έχει μια σχέση ως μελλοντικό γεγονός και είναι καθαρά πολιτικό, ανήκουμε σε μία ομάδα πολιτική την οποία κάποιοι δήθεν σπουδαίοι κύριοι και καθώς πρέπει και κουλτουριάρηδες, την ονομάζουν λούμπεν, στην οποία όμως απευθύνονται για να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγο καιρό. Το λούμπεν λοιπόν, που ταιριάζει και σε ποιους ταιριάζει;»

«Εγώ παιδιά αισθάνομαι ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί πραγματικά να εκφράζεται όπως θέλει. Είναι τα διάφορα είδη ανθρώπων που κυκλοφορούν γύρω μας που το καθένας εκφράζεται με το δικό του τρόπο. Επειδή αναφέρεσαι στη δική μου περίπτωση και εγώ μπορώ να μιλήσω για μένα, για εσάς έχει γράψει ιστορία η τηλεοπτική, η δημοσιογραφική το ποιοι είστε. Στη δική μου περίπτωση εγώ δικαιολογώ τους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να με αντιλαμβάνονται ως λούμπεν τηλεοπτικό πρόσωπο ή ως trash βασίλισσα ή ως cult φιγούρα, γιατί πραγματικά δεν προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό. Εγώ αγάπησα το είδος. Δηλαδή το περιθώριο, την τρασαδούρα, την καλτιά, την λουμπενιά, την αγάπησα, την αγαπώ και θα την αγαπώ. Ωστόσο αυτό ελπίζω να μην απαγορεύει να είμαι και ένας φυσιολογικός άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή μπορώ να κάνω και εκπομπές που μπορεί να μην είναι λούμπεν. Αλλά αν αυτό που κάνουμε είναι λούμπεν και το λούμπεν είναι έτσι όπως το κάνουμε πια, είμαι λούμπεν, γουστάρω.» απάντησε η Αννίτα Πάνια και ο Γιάννης Δημαράς συνέχισε….

«Απευθύνονται σε κοινοβουλευτική ομάδα που την χαρακτηρίζουν λούμπεν και την καλεί να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας σου λέει κάτι;»

«Μου λέει ότι το λούμπεν πια, το περιθώριο, το trash και όλο αυτό που μπορεί να θεωρείται ξεφτίλα δεν υπάρχει πια και δεν μπορεί να το υπηρετήσει κανείς πια, διότι πολύ απλά φρόντισε η πολιτική και η κοινωνία να είναι αυτό άρα δεν περιθωριοποιείται κανένας πια για να υπάρχει το περιθώριο.» είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής.

Δείτε το: