Για την τιμή των Oscar

Διαβάστε: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το χρυσό αγαλματίδιο

Το πολύτιμο αγαλματάκι που απονέμεται στους νικητές κατασκευάζεται από κασσίτερο, χαλκό, αντιμόνιο, καθώς και παχιά επίστρωση χρυσού 24 καρατίων.

Η ονομασία «Oscar» λένε πως προήλθε από χαρακτηρισμό της ηθοποιού Μπέτι Ντέιβις, η οποία το παρομοίασε με τον τότε σύζυγό της, Χάρμον Όσκαρ Νέλσον. Κάποιοι όμως, το θεωρούν απίθανο και υποστηρίζουν πως ο Νέλσον ήταν περισσότερο γνωστός για το «Χαμ» (Ζαμπόν) παρά το Oscar.

Η πρώτη απονομή των βραβείων διοργανώθηκε τον Μάιο του 1929 στο Roosevelt Hotel του Λος Άντζελες. Τότε βραβεύθηκαν τα καλύτερα φιλμ του 1927 και του 1928. Οικοδεσπότης ήταν ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ντάγκλας Φέρμπανκς.

Το 1937 η Άλις Μπράντι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την απονομή και να παραλάβει το βραβείο της. Ένας άντρας λοιπόν, αγνώστου ταυτότητας, ανέβηκε στη σκηνή προκειμένου να παραλάβει το βραβείο.. και το έκλεψε. Το αγαλματάκι δεν βρέθηκε ποτέ και στην Μπράντι δόθηκε άλλο.

Διαβάστε στο TLIFE ποια πασίγνωστη ηθοποιός πούλησε το Oscar της, ποια δεν κατάφερε ποτέ -παρά τη μεγάλη της φήμη- να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο και ποια ταινία κατέχει το ρεκόρ υποψηφιοτήτων.