Για ποια παρουσιάστρια του Alpha χτυπάει τις καμπάνες ο Βερύκιος;

Δήμος Βερύκιος

"Δεν μπορούν να εμφανίζονται στην τηλεοπτική αγορά τηλεπερσόνες παλαιάς κοπής και για να διασωθούν οικονομικά..."

Αναφερόμενος στην διακοπή της εκπομπής «Ελληνοφρένεια» από τον Alpha, ο Δήμος Βερύκιος άδραξε την ευκαιρία να στείλει τα μηνύματά του στο εσωτερικό του καναλιού. Ποιοι, ποιος ή ποια μπορεί να ήταν άραγε οι αποδέκτες; Υποψιαζόμαστε ότι ο αντιπρόεδρος του Alpha έχει στην κατοχή του κάποιες «βόμβες» πληροφοριών και χτυπάει τις καμπάνες. Ο ίδιος ανέφερε τα εξής:

«Την περασμένη δεκαετία ο Κοντομηνάς έριξε στον Alpha 750 εκ. ευρώ. Και φυσικά, όσοι ήταν δίπλα του εκείνη την περίοδο, έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Έφτιαχναν σπίτια, έφτιαχναν εξοχικά, κότερα, ξενοδοχεία, «παστά» στο εξωτερικό, «μπούκωναν» θυρίδες. Αυτά γινόντουσαν την περασμένη περίοδο.

Εμείς που βγαίνουμε μπροστά και ψωνιζόμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε τα πουλιά του παραδείσου, πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό που συμβαίνει και να μη ζούμε στο συννεφάκι μας και να ζητάμε ακόμα και σήμερα ορισμένοι εξ ημών τον ουρανό με τα άστρα! Και δεν μιλάω για την Ελληνοφρένεια, μιλάω γενικότερα, μου δίνεται η αφορμή.

Δεν μπορείς για παράδειγμα εσύ Σταματίνα μου, ως τηλεπαρουσιάστρια -φέρνω εσένα σαν παράδειγμα, σε κάνω σαμάρι, φταίει λέει ο γάιδαρος και την πληρώνει το σαμάρι-, να αναζητάς σπόνσορες σε πάσης φύσεως επιχειρηματικά σχέδια που μπορεί το βράδυ να ονειρεύεσαι. Δεν μπορούμε τα μεγάλα και τα μικρά πουλιά του παραδεισένιου κλουβιού να προσπαθούμε να πιαστούμε από τη μαρκίζα του σταθμού. Μιλάω για τα αρρωστημένα μυαλά που υπάρχουν όχι μόνο στον Alpha, παντού. Για να πάει καλά μια τηλεοπτική επιχείρηση χρειάζεται σύνεση.

Δεν μπορούν να εμφανίζονται στην τηλεοπτική αγορά τηλεπερσόνες παλαιάς κοπής και για να διασωθούν οικονομικά, για να αναπτυχθούν επιχειρηματικά τάχα, για να προβληθούν, για να φτιάχνουν τη ζωή τους, για να βρίσκουν συντρόφους μέσα από το γυαλί, να ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, μιλάω για τη γενική κατεύθυνση όλων μας. Υπάρχει μια στρεβλή κατάσταση που έρχεται από τα παλιά. Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οι τηλεοράσεις είναι επιχειρήσεις».